Când pot merge la pescuit primăvara

La începutul primăverii, când apar polinie, poticnele pot fi găsite lângă ele. Mușcă deosebit de bine noaptea. După ce gheața se topește, știucul este activat – poate fi prins la învârtire cu linguri, momeli și voblere. Zander poate fi prins în acest moment în același mod, dar preferă momelile din silicon.

Peștii răpitori trebuie să se pregătească pentru reproducere. Activitatea este în creștere. Urica, roachul și plătica de argint cu apă care se încălzește până la 12-15 grade vor picota la adâncimi mari în corpurile de apă calme, în apele de izvor și pe pârâul opus de pe râuri. În a doua jumătate a lunii aprilie, vremea devine de obicei mai caldă și mai stabilă.

În acest moment, carasul mușcă bine. În aprilie, știucă, ruf și biban răsare. Deși peștele este acum mai ușor de pescuit, trebuie luate în considerare restricțiile legale pentru a ajuta la păstrarea echilibrului natural. Peștii sunt cei mai activi în luna mai comparativ cu alte luni de primăvară.

La unele specii, reproducerea sa încheiat și zhorul începe deja. Pentru alții, abia începe. Dacă este permisă captura unor astfel de pești, atunci se poate observa o captură bogată pe tot parcursul orelor de zi.

Scroll to Top