Balta Nucetu

Informatii despre lac

Lacul Nucetu este situat in Judetul Calarasi, localitatea Nucetu, la o distanta de doar 35 de minute de Bucuresti. Se intinde pe o suprafata de 10ha iar adancimea medie a apei este de 2 metri si difera in functie de structura substratului, avand variatii intre 1 metru si 2,5 metri.

Ce pesti sunt in lacul Nucetu?

Printre „locatari” se remarca exemplare de crap care depasesc greutatea de 12kg si exemplare de cteno de peste 15kg. Punctul forte al lacului Nucetu il constituie densitatea mare de crapi cu o medie de peste 3kg.

Avantaje oferite de lacul Nucetu

– distanta scurta fata de Bucuresti, majoritatea drumului fiind pe autostrada A2, Bucuresti – Constanta

– drum amenajat care ofera acces facil atat din DN3 catre lac, cat si pe malul lacului, indiferent de conditiile meteo

– densitate mare de peste sustinuta de populari dese

– 36 de standuri amenjate pentru pescuit, unele cu pontoane

– curatenie si plasarea in apropierea standurilor de pescuit a cosurilor de gunoi

– toalete ecologice rustice aproape de standurile de pescuit

– gazon intretinut pe malurile lacului

– posibilitate campare si loc de gratar.

Taxe si regulament

LUNI – JOI
Pescuit in sistem Catch&Release, 12 ore – 60 Lei;
Pescuit in sistem Catch&Release, 24 ore – 120 Lei;
Pescuit cu retinere 5kg de crap romanesc si 5kg de caras, 12 ore – 130 Lei;

VINERI – DUMINICA
Pescuit in sistem Catch&Release, 12 ore – 80 Lei;
Pescuit in sistem Catch&Release, 24 ore – 150 Lei;
Pescuit cu retinere 5kg de crap romanesc si 5kg de caras, 12 ore – 150 Lei;

Pescuitul se poate face in urmatoarele intervale:
– pescuit de timp de zi: 06:00 – 18:00;
– pescuit pe timp de noapte: 18:00 – 18:00, urmatoarea zi (pescuitul pe timp se va face obligatoriu pe o perioada de minim 24 de ore.);

Regulament

Inainte de instalarea pe locul de pescuit, pescarul va consulta acest regulament si va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit.
1. Taxa pentru pescuit se va achita la intrarea pe lac, iar bonul valoric eliberat trebuie pastrat pe toata durata partidei de pescuit. Odata eliberat bonul valoric, sumele nu se pot returna in nicio circumstanta.
2. Personalul Lacului Nucetu are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat de pescari pe toata perioada partidei de pescuit.
3. In cazul partidelor fara retinere, pestele nu se pastreaza in juvelnic, acesta fiind eliberat imediat cum a fost prins.
Pentru partidele cu retinere, pestele se pastreaza in juvelnic sau sac ecologic. Pescarul poate retine in medie 2-3 pesti pana la atingerea cantitatii maxime admise, un excedent in juvelnic este considerat neglijenta din partea acestuia.
4. Capturile de crap care au greutatea sub 1kg vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fara a fi ranite.
5. Exemplarele de crap ce depasesc 3kg vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fara a fi ranite.
6. La incheierea partidei de pescuit se va cantari pestele capturat. In cazul in care cantitatea capturata de crap depaseste cantitatea prevazuta in regulament pentru taxa platita, pestele retinut in plus se va elibera sau se poate fi pastrat de client contra unei taxe de 30 lei/kg pentru crap si 12 lei/kg pentru caras.
7. Pescarul are dreptul sa pescuiasca cu maxim 4 lansete dotate obligatoriu cu un singur carlig si plumb sau naditor pierdut (care sa permita eliberarea plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului principal), plus o undita.
8. Fiecare pescar trebuie sa aiba in dotare saltea de primire si spray dezinfectant. In cazul in care pescarul nu are, acestea se pot inchiria de la Administratia Lacului Nucetu contra sumei de 10 lei.
9. Este strict interzis pescuitul la bomba sau cu doua sau mai multe carlige! De asemenea, pescuitul plantat nu este permis.
10. Sotia, copilul sau un insotitor al pescarului au dreptul sa pescuiasca cu o undita fara sa achite o alta taxa, insa numai in dreptul standului pe care il ocupa.
11. Pescarul este obligat sa se aseze in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit.
12. Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu masina personala, va descarca echipamentul, dupa care masina va fi adusa in Parcarea Lacului Nucetu. Vizitatorii nu au dreptul sa stationeze cu autovehiculul pe lac, sunt obligati sa parcheze masina in Parcare.
13. Pescarul va anunta administratia in momentul plecarii, dupa strangerea echipamentului si se va supune oricarui control din partea administratiei.
14. Pescarul va lansa, obligatoriu, pe directia inainte fata de standul pe care il ocupa, fara a depasi limitele standului (numarul standului, pe malul de vis-a-vis, indica limita din partea stanga)
15. Capturile accidentale de salau, stiuca, biban, somn se vor elibera imediat in apa in stare vie si fara a fi ranite.
16. Pozele pestilor se fac in momentul capturarii si doar deasupra saltelei de primire. Este interzisa manipularea pestilor pe iarba.
17. Pe acest sunt interzise: scaldatul, muzica la volum mare, injuriile, consumul excesiv de alcool, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe lac!
18. Pescarul poate face gratar la standul de pescuit intr-un gratar prevazut cu picioare. Este strict interzis focul pe iarba.
19. Pescarul este obligat sa lase standul curat la sfarsitul partidei.
20. Parasirea complexului, cu sau fara masina, fara a anunta administratia, se considera infractiune de furt. Intrarea si iesirea din complex pe timpul noptii sunt permise numai cu acordul administratiei.
21. La parasirea locului de pescuit, pescarul este obligat sa inapoize articolele inchiriate.
22. Pestele ranit, omorat sau sustras se achita cu 100 Lei/kg.. Incercarea de a sustrage peste reprezinta tentativa de furt.
23. Administratia Lacului Nucetu este exonerata de orice raspudere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului si a insotitorilor acestora;

Persoanele care nu respecta acest regulament, vor fi rugate sa paraseasca incinta Lacului Nucetu.

Scroll to Top