BEST 27 CUPA DORIPESCO ed. a XI-a 5-8 septembrie, 2022

Durata concursului: 72 de ore

LOCURI DISPONIBILE : 24 de locuri
Concursul se v-a tine pe balta DORIPESCO Brasov balta no.4

Taxa: 3.500 RON

Echipele vor fi formate din 3-4 pescari cu drepturi depline.

Cei mai mari 27 de pesti premiati cu 2.000 RON fiecare

Bonus 5.000 RON

Il castiga echipa care are cei mai multi pesti incadrati in cei 27.
In caza de egalitate la numarul pestilor clasati castiga echipa cu cea mai mare cantitate din pesti clasati!

Primele trei echipe care au cei mai multi pesti incadrati in cei 27 vor primi cate 4 cupe.
Toti participantii vor primi medalii.

Se cantareste crapul si amurul peste 7 Kg.
Premiile sunt valabile daca participa 24 de echipe.

Locul este garantat doar celor care achita avansul – 1.800 RON

La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. (Standurile nu se aleg ci se trag la sorti)

REGULAMENT

I CONDIŢII DE PESCUIT

A. Se pescuieşte cu 4 lansete de echipă. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 4. Echipa este formată din maxim 4 concurenţi cu drepturi depline.
B. Este OBLIGATORIE folosirea boilesurilor sau a pop-up-urilor la cârlig. Este INTERZIS să se folosească pe firul de păr : burete, pelet, porumb, porumb expandat, puffi, plastice, hrană vie.
Este permisa folosirea saculetului PVA, meltexului sau a pastei pe boilesul sau pop-upul de la cârlig. În săculeţul PVA se pot pune atât boilesuri cât şi spărtură , seminţe, pelete.
C. NU este permisă folosirea momitorului.
D. NU este permisa folosirea pastei sau a altei năzi pe plumb.
E. Pescuitul se face cu un singur cârlig pe montură. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului. Este OBLIGATORIE folosirea monturilor care să permită eliberarea crapilor în caz de ruptură ( montura culisantă sau cu plumb pierdut). Grosimea minima a campului este de 0,25 mm.
F. Se pescuieşte doar în faţa standului, locul de pescuit putând fi balizat şi cu markere luminoase.
G. Nu este obligatorie folosirea rod pod-ului.
H. Toti cei 4 concurenti au drepturi depline. Pe durata concursului se poate face doar o singură schimbare. Se anunţă arbitrul de sector şi se consemnează în fişe.
I. Echipele sunt OBLIGATE să fie dotate cu saci de crap marime mare(minim10) , saltea de primire şi spray pentru tratarea crapilor. Concurenţii trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal pentru a evita rănirea sau moartea acestora. ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL. După prindere peştii se pun imediat în sacii pentru crapi iar sacii se bagă cât mai repede în lac ( se evită rănirea sau moartea crapilor)
J. Se poate intra în apă la scoaterea peştelui sau pentru a lega peştii la apă mai adâncă, în caz de caniculă.
K. Concurenţii NU au voie să facă scandal şi să deranjeze vecinii de stand. Se pot primi vizite până la ora 19 (doar pe jos).
ATENŢIE – La inceputul concursului se vor efectua 2 extrageri. Prima va fi pentru stabilirea ordinii de extragere si a doua pentru stabilirea standului. (STANDURILE NU SE ALEG CI SE TRAG LA SORTI)

II . NĂDIREA

A. Doar boilesurile sunt premise ca nadă. Se poate nădi doar cu bastonul de nădire (cobra). Boilesurile nu trebuie să depăşească dimensiunea de 30 de milimetrii.
B. Este INTERZISĂ nădirea cu: cupa de nădire, catapulta, praştia, racheta de nădire, spombul. Este INTERZISĂ folosirea sonarului şi a bărcii de nădit.

III . CÂNTĂRIREA

A. Se premiaza cei mai mari 27 pesti prinsi in concurs . Se cantareste crapul comun, oglindă şi amurul peste 7 kg. La fiecare cântărire participă şi semnează obligatoriu un vecin de stand şi arbitrii. ATENŢIE: JUMĂTATE DIN TIMPUL CONCURSULUI ECHIPA DE ARBITRII EXECUTĂ CÎNTĂRIREA ÎNCEPÂND DE LA UN CAPĂT DE SECTOR IAR ÎN A DOUA JUMĂTATE DE CONCURS ÎNCEPE CÂNTĂRIREA DE LA CELĂLALT CAPĂT DE SECTOR. PRECIZEAZĂ ACEST LUCRU CONCURENŢILOR ÎNAINTE DE EXTRAGERI.
B. Cântărirea se face, de regulă, de 2 ori în 24 de ore, iar semnăturile se fac în dreptul fiecărei cântăriri. Fiecare peşte se cântăreşte separat Într-un sac se poate păstra un singur crap.: ESTE INTERZISĂ ŢINEREA PEŞTILOR ÎN BUTOAIE, LIGHEANE, SALTELE CU APĂ SAU CUTII / RECIPIENTE MARI DIN ORICE MATERIAL
C. În cazul capturării unui crap sau a unui crap sau amur peste 15 kg, echipele pot solicita imediat cântărirea de către arbitrii a acestora. (exceptie – noaptea 21:00 – 7:00 se fac cântariri suplimentare doar peste 17 kg).Crapii care la cântărirea suplimentară nu au 15 sau peste 15 Kg (respectiv 17 kg) se vor pastra în sac până la cântărirea oficială.
D. Este OBLIGATORIE păstrarea crapilor în condiţii cât mai bune în saci . Dacă o echipă prezintă la cântărire un crap mort, crapul nu se ia în considerare.
E. Crapii se pot păstra în afara standului acolo unde situaţia impune, sunt posibilităţi, şi cu acordul arbitrului. Echipele sunt OBLIGATE să cântărească toţi crapii prinşi. NU este voie să se reţină peştii în sac decât până la primul cântar oficial. Sacii se ancorează la vedere Este INTERZIS sa se ţină saci ascunşi pentru cântărire finală precum şi darea de saci cu crapi (sau crapi de captură) între echipe. De asemenea este INTERZIS a se păstra crapi la final pentru a fi duşi acasă.
F. Arbitrii sunt obligaţi să aplice regulamentul, să se autosesizeze când este cazul şi să noteze avertismentele pe foaia de arbitraj ( altfel avertismentul nu este valabil).
G. Dacă vor interveni alte probleme care nu sunt trecute în acest regulament, se va lua o hotărâre împreună cu reprezentanţii organizatorilor şi a arbitrilor în decurs de o oră de la semnalarea problemei.

IV. DEPARTAJARE

A. Castiga echipa care are cei mai multi pesti incadrati in cei 27.
B. In caz de egalitate la numarul pestilor clasati castiga echipa cu cea mai mare cantitate din pestii clasati! Daca si cantitate aeste aceeasi castiga echipa care are cel mai mare crap.
C. Daca sunt mai multi pesti care au aceeasi greutate si se situeaza toti pe locul 27 premiul se imparte intre echipele respective.

V. DISPOZIŢII FINALE

A. Din momentul terminării tragerii la sorţi vor exista 120 de minute pentru pregătirea echipamentului. În acest interval de timp este INTERZISĂ sondarea apei, nădirea sau fixarea balizelor adiţionale.La finalul concursului daca se înţeapă (prinde) un crap, dar NU după darea semnalului de încetare a concursului, echipa anunţă cu voce tare si are la dispoziţie 15 minute pentru scoaterea peştelui.
B. Standurile sunt marcate terestru, iar sectorul pe apă, de regulă, balizat. Echipamentul trebuie montat în totalitate în interiorul standurilor. Maşinile se pot păstra în interiorul standului dar în numărul pe care-l permite capacitatea standului ( celelalte maşini vor sta afară în locurile stabilite de organizatori). Atenţie la intrările în apă deoarece sunt şi plăci de beton pe care se alunecă foarte uşor. Concurentii nu trebuie sa deranjeze vecinii de stand sau pe alti concurenti prin iluminarea excesiva a standului pe timpul nopţii. Focul se face numai sub supraveghere din partea membrilor echipei şi cu măsuri de prevenire a incendiilor. ATENŢIE la manipularea, folosirea şi păstrarea buteliilor pentru pregătit mâncarea, fiertul porumbului, încălzirea apei etc. pentru a preveni exploziile, rănirea sau asfixierea personalului, distrugerea materialelor etc. (mai ales pe timp de caniculă) Este INTERZIS să se facă focul pe timp de noapte cu lemne sau alte surse fără supraveghere. Fumătorii să fie atenţi la probleme de prevenire a incendiilor. Părăsirea standului se face în situaţiile şi conform precizărilor organizatorilor.
C. Este INTERZIS scăldatul în lac.
D. Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe.
E. CONCURENŢII SĂ RESPECTE MĂSURILE DE « PROTECŢIE , SIGURANŢĂ ŞI PREVENIREA » ACCIDENTELOR ( ex. scoaterea cârligelor de la peşti mai ales dacă cârligul s-a prins şi de minciog iar crapul se zbate ; a nu se sta în spatele celui care aruncă iar cel care aruncă măcar să se uite dacă este cineva în spate ; la coborârea pe dale în apă etc,) . Fiecare echipă trebuie să-şi ia măsuri ferme atât în caz ce caniculă cât şi în situaţii de ploi abundente sau de furtună
F. În caz de forţă majoră, concursul se poate reprograma, întrerupe sau declara câştigător cel care a prins cel mai mult peşte sau captura, dacă au trecut mai mult de 48 de ore de la începerea concursului. Dacă nu au trecut 48 de ore, concursul se poate întrerupe şi reprograma, dar la reluare echipele îşi păstrează locurile iniţiale. Concursul reprogramat reîncepe din minutul 1, neţinîndu-se cont de peştii care s-au prins în etapa anterioară.
G. Echipele sunt rugate să lase standul în perfectă stare de curăţenie la final, fără coji de seminţe, chiştocuri de ţigări etc. Nerespectarea acestei reguli duce la depunctarea cu 10 kg.
H. Este INTERZISĂ reţinerea sau omorârea peştelui prins altul decât crapul.
I. Retragerea ( părăsirea ) concursului – conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
J. Contestaţiile şi sesizările se fac in scris cu garanţie- conform precizărilor arbitrului de comun acord cu organizatorii.
K. Sancţiuni :încălcarea prevederilor punctelor I.A, II.A aln.1 ; II. B ultimul aliniat din prezentul regulament atrage după sine eliminarea directă din concurs ; la încălcarea prevederilor punctelor I.B , I.C , I.D, I.E, I.I, I.K se aplică avertisment la prima abatere, pierderea celui mai mare peşte prins la a doua abatere şi cu eliminare din concurs la a treia abatere.

Scroll to Top