Spinning la somn!

De ce spinning la somn? Aceasta este una din intrebarile pe care le primesc destul de des. De ce nu stationar sau clonc, sau tot asa.

Ei bine spinningul la somn este un pescuit activ si spectaculos. Nu se compara nimic cu senzatia pe care o ai cand tragi prin apa o cicada de 60 g si la capatul celalalt apare un somn de peste 2 m care te blocheaza si porneste fluxul de adrenalina, pentru ca adrenalina curge in valuri.

Dupa ce am pus pe mal un somn de peste 50 kg tremur tot de emotii, de oboseala, de fericire. Ce este mai frumos decat sa reusesti sa inseli vigilenta unui peste care probabil are peste 20 ani si le-a vazut pe toate, a trecut prin zeci de plase, a scapat de sute de carlige si totusi tu esti cel care a reusit sa-l invinga?

De ce spinningul este mai eficient? Este simplu. Pentru ca un somn mare are nevoie de cateva kg de hrana pe zi ceea ce il face un vanator activ, el nu sta sa vada daca poate gasi o rima sau vreo coropisnita ajunsa din intamplare prin apa, el are nevoie de hrana multa asa ca vaneaza si pescarului nu ii ramane decat sa ii starneasca interesul cu o naluca.

Cu ce pescuim la somn? Cu o lanseta puternica si rapida dar si parabolica si destul de moale sa lase o naluca reactiva sa joace, cu un fir de calitate care sa nu fie prea gros, un 0,3 poate fi de multe ori de ajuns dar trebuie sa fie un fir de calitate dedicat pescuitului la spinning care sa alunece usor si fara zgomot prin inele, care sa nu se imbibe cu apa si care bineinteles sa fie foarte puternic si rezistent la abraziune. Nalucile castigatoare s-au dovedit a fi in primul rand cicadele si jigurile dar se stie ca somnul nu refuza nici un vobler sau o lingura jucata cu maiestrie!

Orice stil de pescuit la somn ati alege va doresc sa aveti parte de capturi care sa va umple sufletul de bucurie!

Daca aveti intrebari nu ezitati sa ne contactati si va vom raspunde cu placere!

Scroll to Top