loader image

Sfaturi de folosire si protejare a lansetelor feeder pentru rezultate optime si pastrarea calitatilor in timp

De cele mai multe ori, pescarii tind sa acorde o atentie deosebita materialelor si accesoriilor de pescuit din gama monturilor sau mulinetelor dar par a nu acorda aceeasi atentie si lansetelor gandind ca aceste nu au nevoie de o ingrijire speciala. Acest mod de gandire este unul contraproductiv, nepasarea fata de aceatsa unealta principala de pescuit fiind cauza deteriorarii premature sau chiar a scoaterii din uz. 

 

Iata un mic ghid de curatare a lansetelor in general si a celor de tip feeder in special:

  • Curata manarele si locul de fixare a mulinetelor 

 

Pe malul apelor manerele lansetelor se pot murdari de namol sau, din neatentie, de la mainile murdare ale pescarului care nu se curata inainte de a le manipula. Foloseste o carpa din bumbac umezita cu o solutie de alcool cu ajutorul careia poti freca manerul si partile componente ale zonei de prindere a mulinetei. Nu uita sa practici aceasta operatiune in mod regulat ori de cate ori iti strangi uneltele dupa o partida de pescuit.

  • Depoziteaza lansetele in mod adecvat

 

Dupa ce vii de pe balta, aranjarea uneltelor si depozitarea lor poate fi ultimul lucru de care mai ai chef dupa o zi obositoare. Totusi, acorda putin timp si acestei operatiuni pentru a pastra in bune conditii corpul lansetei pentru urmatoarea partida pe pescuit.   

 

Aseaza mereu lansetele in pozitie verticala la depozitare si ai grija ca varfurile sa nu fie indoite deoarece, in timp, se vor deforma. De asemenea, nu lasa corpul lansetei in portbagajul masinii si nici in zone supraincalzite. Vibratiile repetate si caldura pot slabi structura de rezistenta si vei avea surprize neplacute exact cand nu te astepti. 

  • Curata segmentele daca au avut contact cu apa

 

De multe ori, se poate intampla ca lanseta sa fie in contact cu apa in care pescuiesti. Nu uita sa cureti cu atentie corpul lansetei si sa usuci suprafata prin stergere cu o carpa moale. Rezidurile de apa si microorganisme din apa, acumulate in timp, pot dauna mai ales in zona de imbinare a segmentelor. 

Scroll to Top