Intrebari si raspunsuri frecvente despre lansetele feeder

  • Care este lungimea optima a unei lansete feeder?

 

Nu exista un numar optim in ceea ce priveste dimensiunea lansetelor feeder care sa fie adoptat drept standard in materie. Aceasta caracteristica tine de preferintele si de topografia locului de pescuit. Desigur, la pescuitul din barca sau de pe un mal impadurit vor fi mai utile modelele mai scurte.

  • Ce inseamna puterea de aruncare la o lanseta feeder?

 

Puterea de aruncare este exprimata in grame si este inscrisa de regula pe corpul lansetei in zona manerului. Aceasta marime exprima masa pe care lanseta o poate arunca cu precizie in mod optim. 

  • La ce trebuie sa acord atentie cand cumpar o lanseta feeder?

 

In primul rand la calitatea materialului din care este construita lanseta. O lanseta de calitate va fi rezistenta, va avea o actiune optima si va permite lanseuri la mare distanta si cu precizie mare. 

  • Varfurile lansetelor feeder pot fi schimbate?

 

Da. De cele mai multe ori, lansetele feeder vin echipate cu un numar variabil de varfuri care sunt interschimbabile si pot fi confectionate din materiale diverse (carbon, fibra de sticla) cu diferite grade de sensibilitate.

  • La ce distanta maxima se pot face lanseurile la feeder?

 

Distanta maxima unui lansei depinde de calitatile constructive ale lansetei si, in principal, de lungimea acesteia. Folosind acelasi plumb, o lanseta mai scurta va lansa la o distanta mai mica decat o lanseta feeder cu un corp mai lung.

Scroll to Top