Teoria solunarului 2023

Solunarul se referă la zilele favorabile și orele bune de pescuit, determinate de poziția soarelui și a lunii fata de apele terestre. Mai precis pe teoria că peștii tind să se hrănească mai mult în anumite momente ale zilei în funcție de poziția Soarelui și a Lunii.

Teoria solunară se bazează în principal pe fazele naturale ale lunii. Este o metodă de determinare a celor mai bune perioade de pescuit. Ea funcționează prin calcularea acestor perioade pe baza fazelor lunii și a poziției acesteia față de un punct geografic de pe Pământ.  

Anumite momente ale zilei, cunoscute sub denumirea de perioade solunare, sunt atunci când activitatea peștilor și a animalelor este de obicei cea mai ridicată. Aceste perioade sunt împărțite în majore și minore. Perioadele solunare majore durează aproximativ 2 ore și au loc atunci când luna este direct deasupra capului sau, dimpotriva, pe partea opusă a pământului.

Există de obicei două perioade solunare majore pe zi. Perioadele solunare minore, care durează aproximativ o oră, apar atunci când luna răsare și apune. Există de obicei două perioade minore pe zi.

Toate perioadele solunare sunt bune pentru pescuit, perioadele majore fiind cele mai bune.

Cele mai favorabile zile pentru pescuit, pentru fiecare luna în parte sunt considerate cele marcate în următoarele tabele ca fiind excelente sau foarte bune.

Scroll to Top