Cum se face o undita pentru pescuitul la copca?

Undita pentru pecuitul la copca este foarte utila pentru a prinde pesti, pe timp de iarna.

Pescuitul la copca este o experienta foarte placuta si puteti prinde multi pesti, daca aveti echipamentul si tehnica adecvata. Daca sunteti novici in pescuitul la copca, nu trebuie neaparat sa investiti multi bani intr-o undita, deoarece va puteti face singuri una. Iata cateva sfaturi, in acest sens:

– Materialele si unelte necesare, pentru o undita de pescuit la copca sunt: un surub cu carlig rotund inchis, 2 carlige de agatat, tip cuier, cu capat de surub, banda adeziva, elastice de caucic, un bat de aproximativ 30 de centimetri si un fir de pescuit.  

Undita se face in felul urmator:

Insurubati carligul rotund inchis, pe partea exterioara a batului, avand grija ca acesta sa nu treaca cu totul prin bat. Insurubati carligele tip cuier putin mai sus de baza batului. Acestea nu trebuie sa fie fata in fata.

Utilizarea unditei de pescuit la copca.

Infasurati banda adeziva in jurul batului unditei, pentru a va face un maner, de care veti putea tine undita, ca sa nu va alunece din mana. Introduceti firul de pescuit, prin surubul cu carlig rotund inchis si in jos spre carligele tip de cuier. Puteti asigura firul in jurul unditei, cu banda adeziva, atunci cand nu folositi undita.

Scroll to Top