CUS CUS

DESPRE CUS CUS

Se stie foarte bine ca in functie de sezonul de pescuit si conditiile atmosferice, alegem tipurile, consistenta si marimea momelii. Printre momelile care se prepara destul de rapid si se foloseste cu rapiditate, pentru pescuitul stationar, amintim bobitele cus-cus.

Bobitele de cus-cus pot fi de diferite forme si dimensiuni, acestea se aleg in functi de specia de peste cautata. Cus-cus este realizat din diferite fainoase (grau, orez) si se gaseste in comert la pungulite.

Prepararea nadei cus-cus pentru pescuit, este relativ simpla. Se pun intr-o oala mai mica bobitele de cus-cus, apoi se toarna apa cat sa le acopere, apoi se pun la foc mic. Dupa ce se incalzeste apa se poate observa cum bobitele de cus-cus se umfla usor. Dupa ce s-au marit bobitele de cus-cus, se strecoara de apa si se pun la racit. In acest moment se pot adauga diferite arome si atractanti, peste bobitele de cus-cus.

Printre speciile de pestti care adora bobitele de cus-cus amintim : babusca, obletele, scobarul, cleanul, carasul, platica, beldita, mreanu si uneori crapul. De obicei cand pescuim cu momeala cus-cus, folosim undite sensibile, carlige mici si fire mai subtiri, acesta fiind un pescuit de finete.

Scroll to Top