Nada și momela pentru pescuit la scobar

Nada pentru pescuit la scobar are un ingredient secret. Parmezanul. Scobarul se dă în vânt după parmezan. Altfel, discutăm de o nadă cu granulație medie, cerealieră în majoritatea cazurilor. Scobarul nu are o gură mare, iar acest lucru impune particule cu granulație mică și moderată în nadă.

Pentru că este un pește care se bazează și pe stimulul vizual, nada pentru scobar poate să contină elemente colorate intens (british bread ). De asemenea, în funcție de debitul apei poate fi ajutată, pentru o fixare mai bună, cu pământul de râu. În general, nadele pentru scobar au tentă brună și roșiatică.

Pot fi aditivate cu momeală vie (viermi pinky), larva de libelule sau lichide și prafuri dedicate. Din punct de vedere mecanic, sunt nade care absorb bine și repede lichidele. Fiind un pescuit pe apă curgătoare, este important și obligatoriu să fie sitate.
Sitarea nadelor pentru scobar ajută din punct de vedere mecanic la desfacerea în apă sub forma de particule uniforme.

Pământul adăugat nu numai că îngreunează nada și diminuează timpii de tranzit în masa apei către substrat, dar crează și un nor atunci când peștii vor veni să inspecteze vadul. Utilizarea în nadă a momelilor vii, sporește atracția peștilor pe vad. Scobarii sunt mari consumatori de viermi ca momeală.

Pot fi introduși atât opăriți cât și vii în nada pregătită. Viermii vii desfac bulgării de nadă mai rapid pe substrat. Nu este indicat să se folosească cantitati foarte mari. De preferat este să fie introduși controlat.

Scroll to Top