CUPA ACADEMICA CLINCENI – ed. I-a 29 Aprilie – 01 Mai 2022

Organizator : SNAP cu sprijinul administratiei Nicmar Clinceni
Perioada :29 Aprilie – 01 Mai ( VINERI – DUMINICA 52 ORE)
Taxa participare : 2000 lei / 3 pescari / echipa .
Echipe : 21

Oraganizare :
CANTITATE – CALITATE – 3 SECTOARE VALORICE A-8 PESTI , B- 7 PESTI , C- 5 PESTI.
Cel mai mic punctaj pleaca la general , iar in caz de egalitate departajarea o va face calitatea
Se vor face 2 trageri la sorti : una pentru nr. de ordine si una pentru nr. stand

PREMII :
LOCUL 1 – 16000 LEI + CUPE
LOCUL 2 – 9000 LEI + CUPE
LOCUL 3 – 4000 LEI + CUPE
CAPTURA COMPETITIEI – CUPE + VOUCHER CADOU

Premiile sunt valabile pentru 21 echipe participante.
Rezervarea locului in concurs se face prin achitarea avansului de 1000 lei, care se considera inscriere in concurs, de asemenea diferenta de 1000 lei se va achita pe balta.
Echipa care a achitat avansul si doreste sa se retraga, trebuie sa-si vanda locul, in caz contrar, avansul achitat va intra in fondul de premiere.
Avansul se poate achita si prin virament Bancar ( contul bancar se va comunica prin telefon )si confirmare in acest topic.
Plata avansului (1000 lei) garanteaza participarea.

Programul competitie :
Vineri 29 APRILIE
Ora .08.00 adunarea pe balta
Ora 09.00 va incepe tragerea la sorti (in caz de neprezentare la aceasta ora, un arbitru va extrage in locul concurentului)
Ora 11.00 start competitie
DUMINICA 01 MAI – Ora 15:00 -final competitie
Ora 17:00 – festivitatea de premiere

Regulament oficial :
1. Pescuit lansat, echipa 3 pescari, cu maxim 3 lansete in apa, cu fir minim admis 0.25 mm (un singur carlig la fiecare) şi 1 lanseta in apa, folosite pentru marker si controlul substratului cu plumbul. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa. Masurarea distantei prin lansare si clipsarea lansetelor (inclusiv cele de rezerva), cu sau fara montura, se va face in timpul concursului, fara a depasi numarul maxim de lansete in apa. (incalcarea art. nr. 1 > ELIMINARE)
2. SE PESCUIESTE CU ORICE , MAI PUTIN CU NADA VIE . (incalcarea art. nr. 2 > ELIMINARE)
3. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul INDIFERENT DE GREUTATE .
4. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti. (incalcarea art. nr. 4 > AVERTISMENT )
5. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe mal. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 10. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac (incalcarea art. nr. 5 – AVERTISMENT )
6. Runner-ul (al patrulea pescar) are drepturi depline achita o taxa de 150 lei in plus
7. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura. Organizatorul si arbitrii are dreptul de a verifica monturile in orice moment, pe tot parcursul concursului. SE POATE FOLOSI PLUMBUL FIX SAU PIERDUT , IN-LINE SAU ARCUL NADITOR !
8. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori (inclusiv firmele de catering),ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la ora 22.00 si doar pe jos. (incalcarea art. nr. 8 > AVERTISMENT )
9. Pe toata durata concursului nicio masina nu are voie sa paraseasca standul (cu exceptia situatiilor de urgenta, caz in care, la o revenire ulterioara pe balta, masina va ramane in parcarea din fata. (incalcarea art. nr. 9 > AVERTISMENT )
10. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(incalcarea art. nr. 10 > AVERTISMENT )
11. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit.(incalcarea art. nr. 11 > ELIMINARE)
12. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leaduri. Rulota poate fi considerata “cort”.(incalcarea art. nr. 12 > AVERTISMENT )
13. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
14. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara in zona standului, fara a deranja vecinii de pescuit.(incalcarea art. nr. 14 > AVERTISMENT )
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor si consemnata in foaia de concurs.
In cazul in care, o echipa intra in concurs cu doi..trei…patru pescari, va ramane in aceasta formula pana la terminarea concursului, cu drept de schimbare din doi…trei…patru pescari.
16. Nadirea grea este permisa doar pe timpul zilei, intre orele 8.00 si 16.00. Nadirea grea inseamna aruncarea in apa a oricarei nade cu diametrul mai mare de 30 mm sau folosirea rachetei de nadit, catapulta, spomb, prastie pentru bulgari. (incalcarea art. nr.16 > AVERTISMENT )
17.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(incalcarea art. nr.19 > AVERTISMENT)
18.Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor.(incalcarea art. nr. 20 > AVERTISMENT )
19.Este interzis ajutorul reciproc intre concurenti (vecini de stand si vizitatori) in toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill, scoaterea pestelui). Schimbul de pești între concurenți aduce imediat ELIMINAREA echipelor. Orice incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator sau brigada de arbitrii.(incalcarea art. nr. 21 > ELIMINARE)
20.Daca o echipa inteapa un peste la finalul concursului, are 15 min la dispozitie sa-l scoata si trebuie sa anunte OBLIGATORIU, un vecin de stand sau arbitrii , altfel pestele nu se va puncta .

ARBITRAJ
A. Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 08:00 si seara incepand cu ora 17:00
Exceptie de la punctul A face cazul in care un concurent a prins un crap mai mare de 15 kg, atunci se pot face si cantariri intre cantarele oficiale (inclusiv pe timpul de noapte). Pestii care sunt cantariti la un extra-cantar si nu au peste 15 kg vor fi introdusi in sacul de pastrare pana la primul cantar oficial.
La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe .
D.Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile. Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
E. Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se autosesiseze cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit cel care ia decizia finala este arbitrul sef (sau organizatorul), care va hotari locul amplasarii markerului .
F. Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal doar in scris (la contestatiile scrise sunt acceptate probele video-foto) in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.

ATENTIONARE
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie,model cu picioare, a minciocului ecologic, a sacilor de pastrare, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Inscrierea in concurs reprezinta o acceptare implicita a prezentului regulament.
III. In cazul oricaror probleme aparute in timpul concursului, ptr. care nu exista prevederi exprese in regulament, decizia finala o are organizatorul. (sau arbitrul sef).
Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unei echipe in concurs.
Asistenţa medicală se face prin grija fiecărei echipe.

SANCTIUNI
Incalcarea punctelor 4, 5, 8, 9, 10, 12, 14 ,16, 19 si 20 din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza eliminarea echipei din concurs).
Incalcarea punctelor 1,2,11 si 21 atrag dupa sine ELIMINAREA din concurs
Intratul si scaldatul în apă sunt interzise – ELIMINARE din concurs.
Retragerea (părăsirea) concursului (nejustificat) se considera ELIMINARE din concurs..
NOTIFICARE : Pe toata durata concursului, responsabil cu mentinerea apei la nivelul optim ptr. concurs, revine exclusiv, administratiei Nicmar Clinceni.
Organizatorul si administratia baltii sunt exonerati de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente (inclusiv cele medicale) si a urmarilor generate de consumul de alcool sau de neatentia concurentilor si a vizitatorilor, pe toata perioada desfasurarii concursului.

Scroll to Top