Ponturi pentru a te bucura si mai mult de pescuitul pe timp de noapte

La urma urmei, pescuitul, fie pe noapte, fie pe zi, este o activitate care trebuie sa te ajute sa te relaxezi si sa te deconectezi de la grijile cotidiene. Pentru acest lucru, poti tine cont de cateva sfaturi, astfel incat sa ai o experienta cat mai placuta:

Deplaseaza-te incet in apele limpezi

Orice forma de miscare trebuie sa se faca incet in apele limpezi. De la introducerea momelii in apa, pana la deplasarea ta, totul trebuie sa decurga incet pentru a nu speria pestii. In caz contrar, acestia fug si nu vor reveni in acel loc pentru o lunga perioada de timp.

Monteaza tijele inainte de a pleca de acasa

Tijele trebuie montate de acasa. Acest lucru este atat un sfat organizatoric, cat si unul de siguranta, avand in vedere ca este una dintre cele mai complicate sarcini de pregatire pentru pescuitul de noapte. Astfel, e recomandat sa o faci acasa, unde ai indeajuns de multa lumina si nu esti grabit. 

Foloseste-te de lumina

Un lucru esential de retinut atunci cand mergi la pescuit noaptea, este importanta utilizarii luminii. Nu este vorba de lampile pentru cap, ci de lumini care pot fi scufundate sau pot lumina suprafata apei.

S-ar putea sa fie grupuri de pesti mici inotand in apropierea luminilor de sub un debarcader. Exista si un motiv pentru care se intampla acest lucru, si anume faptul ca planctonul si organismele similare, precum si diferite insecte, sunt atrase de lumini. Acestea, la randul lor, atrag pesti mai mici, ceea ce atrage, intr-un final, pesti rapitori, cum ar fi somnul.

Chiar daca pare paradoxal, lumina joaca un rol esential pentru pescuitul de noapte, deoarece atrage mai multe feluri de pesti.

Prin urmare, pescuitul de noapte poate fi o experienta extrem de placuta, daca te pregatesti in mod corespunzator si daca tii cont de sfaturile de mai sus, care iti vor asigura atat siguranta, cat si posibilitatea unor capturi pe cinste.

Scroll to Top