Pescuitul nu este cine stie ce arta, insa ca sa prinzi peste ai nevoie de cateva informatii simple pe care trebuie sa le urmezi intocmai la partidele de pescuit. Intotdeauna trebuie sa stii ce e mai important, si sa adaptezi partida de pescuit la conditiile pe care le ai. Intr-o ordine o sa va spun toate lucrurile ce trebuie luate in seama la pescuit.
Nada de pescuit
In general puteti spune ca momeala este importanta, insa si mai importanta este nada de pescuit. Pestii nu vin pentru momeala la montura dvs. ci pentru nada. Daca aceasta il atrage pe peste, va veni in numar mai mare.
Momeala de pescuit
Dupa nada, desigur, momeala este din nou foarte importanta. In functie de ceea ce pescuiti, va recomand urmatoarele momeli. La caras, cu siguranta este indicat viermisorul, rama sau mamaliga, in timp ce la crap, este indicat boiliesul, porumbul, peletele, cubuletul de mamaliga.
Montura de pescuit
Are si ea o importanta foarte mare. Va recomand monturi cu arc, unde sa puneti nada, pentru ca acestea atrag pestii. O montura simpla, fara momitor, scande sansa de captura a pestilor, mai ales daca nu ati nadit in apa in prealabil.
Lanseta/undita de pescuit
Nu au foarte mare importanta, decat pentru a avea lanseuri mai mari si pentru a scoate pestii mai usor, in functie de pestele prins. De exemplu, la caras puteti folosi lansete pana in 3 metri, in timp ce la crap, se recomanda lansete peste 3 metri pana in 3.9m.
Inspectati balta bine de tot
Pe orice balta nou care mergeti, incercati sa vedeti locurile cele mai bune, in zona stufului, in zona de platouri intinse, in zona de ghioluri si zone mai adanci (vara), si desigur, in zone in care pestele stiti ca frecventeaza daca ati mai fost la balta respectiva.
Fiti atenti pe solunar si pe vreme
Vremea reprezinta un factor important la pescuit, la fel si solunarul, va recomand sa mergeti atunci cand vremea este ok, si de asemenea, cand solunarul va da sansa buna spre foarte buna. Cele mai bune perioade sunt in perioadele in care este luna plina sau luna noua.