Elemente de siguranta pentru pescuitul nocturn

Ca in multe alte activitati, si in cazul pescuitului, fie pe timp de noapte, fie pe timp de zi, siguranta este foarte importanta. Totusi, din cauza lipsei luminii, siguranta trebuie tratata cu un plus de seriozitate. Exista o serie de riscuri si, chiar daca nu pot fi indepartate in totalitate, posibilitatea de aparitie poate fi redusa la nivel minim.

Sosirea la balta si asezarea echipamentelor se face pe timp de zi

Organizarea propriu-zisa se face pe timp de zi. Astfel, noaptea este rezervata strict pentru pescuit. Acesta nu este un sfat pentru eficienta, ci o recomandare de siguranta. Deplasarea in sau prin apropierea apelor poate fi periculoasa pe timp de noapte, chiar si pentru cele mai experimentate persoane, iar asezarea echipamentelor de pescuit necesita destul de multa miscare in apropierea apei.

Este recomandat sa aloci chiar si o ora de lumina in plus fata de estimarile initiale legate de durata organizarii. Daca ajungi indeajuns de repede in locatia unde iti doresti sa pescuiesti, vei putea admira si frumusetea apusului!

Nu uita de echipamentele de siguranta

Nu doar echipamentele de pescuit sunt importante, ci si cele de siguranta. Astfel, nu pleca de acasa fara urmatoarele accesorii:

–        lanterne suplimentare;

–        lumini pentru barci;

–        baterii;

–        trusa de prim ajutor;

–        telefon mobil incarcat;

–        patura;

–        cutit de buzunar.

Pe langa acestea, poti aduce provizii alimentare si cateva sticle cu apa plata, pentru a le putea consuma in caz de nevoie. De asemenea, in cazul in care consideri ca vei avea probleme cu oboseala, iti poti lua o cafea la tine, iar daca ti se face foarte somn, aceasta te va ajuta sa ramai treaz si in alerta in continuare. 

Anunta pe cineva unde mergi

Poate parea un lucru nesemnificativ, dar nu pleca singur la pescuit noaptea fara sa spui nimanui. Spune-i persoanei cu care locuiesti sau unui membru al familiei, unui prieten sau chiar unui vecin. De asemenea, spune-le ce faci si cat timp ai de gand sa stai acolo. In acest fel, cineva poate anunta autoritatile in cazul in care nu te intorci in timp util acasa.

Spunand cuiva unde pleci si cat stai, vei avea siguranta ca, in cazul unui eveniment nefericit, cineva ar veni sa te caute. In plus, poti organiza o sesiune de pescuit nocturn impreuna cu prietenii tai pentru a nu merge de unul singur. 

Extrage captura stand jos

Atunci cand ai prins un peste, trebuie sa stai jos in timp ce-l extragi, indiferent de dimensiunile acestuia. Sansele de a-ti pierde echilibrul atunci cand e intuneric sunt mai mari, deoarece nu poti vedea intotdeauna unde pasesti si cat de stabila este suprafata respectiva.

Noaptea, de asemenea, este posibil sa nu poti observa cat de mult se indoaie tija si, prin urmare, nu iti vei putea da seama cu exactitate cat de mare este pestele. Acest lucru poate sa te faca sa cazi din picioare, iar daca esti intr-o barca, exista si alte riscuri asociate.

Scroll to Top