Pescuitul la plătică cu rubeziana

Rubeziana este un ansamblu complex realizat din mai multe segmente. Are la baza pescuitul cu plută, similar cu cel din undița. Diferența este de natură constructivă a echipamentului. Diferentele sunt majore în abordare și mânuirea echipamentului. Precizia este nucleu acestei tehnici.

Nu există nici un alt stil de pescuit care sa echivaleze nivelul de precizie pe care pescarul de platică cu rubeziana îl stăpânește. Nădirea se efectuează într-un punct extrem de precis, iar linia de pescuit va ajunge exact în locul unde a fost plasată nada.

Se pastreaza acelasi rationament pentru linia de pescuit ca si in cazul unditei. Diferențele însă apar la diametrul firelor ce se vor utiliza. Tehnica de pescuit la rubeziană se bazeaza pe prezența elasticului.

Acest accesoriu permite pescarului să apeleze la fire mai subțiri, având ca efect o prezentare mai fină și mai naturală. Linia pentru platică este în directă legătură cu talia exemplarelor.

În mod general un fir principal cu un diametru situat între 0.14 milimetri și 0.16 milimetri este suficient.
Cârligele pentru platică, indiferent de stilul practicat sunt aceleași. Sunt caracterizate constructiv prin sârma subțire, tija lungă și vârful ascuțit ușor alungit. Pluta variază ca greutate.

Intervin aici factori precum adâncimea la care se pescuiește, diametrul firului liniei principale și prezenta vântului(sau rapiditatea curentului dacă ne referim la ape curgătoare).

Scroll to Top