Incepe prohibiţia generală a pescuitului în România

Cât durează și ce zone sunt vizate

Prohibiţia generală a pescuitului începe sâmbătă şi va dura 60 de zile în apele interioare din România, în timp ce prohibiţia pescuitului în apele de frontieră va debuta pe data de 24 aprilie şi va dura 45 de zile.

Până pe data de 7 iunie, este interzis pescuitul în Prut, în zonele inundate temporar sau permanent de acesta, în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, în meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, în complexul Razim-Sinoe, ultimele două zone fiind din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, precum şi în lacurile litorale, potrivit ordinului comun al miniştrilor Agriculturii şi Mediului.

Pe braţul Chilia al Dunării până în golful Musura şi pe Dunăre, în zona care constituie frontieră de stat cu Bulgaria, prohibiţia pescuitului va fi în perioada 24 aprilie – 7 iunie, inclusiv, conform actului normativ amintit.

În Delta Dunării, pescarii comerciali vor putea captura doar scrumbie, specie a cărei prohibiţie se desfăşoară etapizat pe Dunăre, însă aceştia se plâng din cauza capturilor mici.

Preşedintele Federaţiei Organizaţiilor de Pescari din Delta Dunării, a amintit că în orice stat european pescarii afectaţi de măsurile de protejare a resursei naturale sau de condiţii meteorologice neprielnice, ca de exemplu îngheţ, primesc subvenţii, însă acest lucru este imposibil în România, din cauza lipsei legislaţiei, printre altele.

Prohibiţia generală a pescuitului se instituie în fiecare an, prin ordin comun al celor două ministere, pentru a proteja resursa piscicolă în perioada de reproducere şi cea imediat următoare.

Scroll to Top