Cand sa mergeti in Delta la pescuit de salau?

Perioada de pescuit la salau in Delta: pe durata intregului sezon de pescuit( exceptia perioadei de prohibitie stabilita intre 28 martie – 07 iunie inclusiv), dar mai ales in toamna.

Cea mai buna perioada de pescuit la salau este in octombrie – noiembrie cand incepe sa se grupeze in zonele cu apa adanca, dar este si momentul in care se hranesc agresiv pregatindu-se de iarna.
Vara, salaul se prinde la rasaritul soarelui si in orele imediat urmatoare sau in orele premergatoare apusului.

Vantul ajuta: genereaza turbulente in apa mica.Asa-numitele linii de noroi. Valurile care se zdrobesc de mal aduc in apa nisip si pamant, care raman in suspensie in straturile de la suprafata apei, imprastiindu-se pe spatii extinse ca o umbrela deasupra straturilor mai adanci.

Puteti avea o partida exceptionala la salau daca pescuiti la 20-30 de minute de la formarea unei astfel de linii de noroi. Cautati zone cu linii de noroi. Daca ziua a fost frumoasa si se porneste brusc vantul, indreptati-va imediat catre cel mai apropiat loc cu apa mica, pentru ca se va forma o linie de noroi acolo iar pestii se vor deplasa intr-acolo si ei, pentru a-i prinde pe cei mici aflati fara aparare.

In astfel de locuri incepe imediat o frenezie a pestilor mari, care ataca in grup. De aceea, pot fi si usor de pescuit in astfel de locuri.
Dimensiunea minima de retine a salaului este de 50 cm, cel mai mar exemplar prins in delta a avut 1m lungime si o greutate de 15 kg.

Scroll to Top