Lucruri pe care trebuie să le știi despre pescuit Delta Dunarii
Pescuit Delta Dunarii nu se poate face în orice loc doriți. Chiar dacă acestea sunt locurile recunoscute pentru pescuit și activitati Delta Dunarii, autoritățile pot emite mai mereu zonele de prohibiție ale zonei. Unele zone se închid pentru o anumită perioadă pentru refacere a florei acvatice, a peștilor sau a faunei zonei respective. Aceste ordine sunt emise în fiecare primăvară și ar trebui să urmăriți siteurile specializate sau să întrebați localnicii. Ei cunosc toate detaliile și vă pot indica locație de pescuit Delta Dunarii.
Ca să intri în Rezervația Delta Dunarii trebuie să știi că trebuie să achiți o taxă de acces. Aceasta este în valoare de 5lei/ persoană/ zi, 15lei/ persoană/ săptămână și de 30lei/ persoană/ lună. Permisul pentru pescuit este în valoare de 30lei/ an. Iar dacă veniți cu autoturismul personal trebuie să plătiți 10lei/ zi, dar nu uitați că nu puteți ajunge cu mașina oriunde doriți.
Delta Dunarii este a treia cea mai mare biodiversitate din lume
Peste 5000 de specii de floră și faună, kilometri de canale, insulițe și lacuri, precum și locuri în care omul nu a pus niciodată piciorul.
45 de specii de pești de apă dulce, inclusiv sturioni purtători de icrele cele mai scumpe, sturioni de Dunăre si sturioni europeni. Locul ideal pentru păsările migratoare, care se opresc aici în drumul lor spre partea de nord a Europei, dar sunt și păsări care își au tot anul casa în Delta Dunarii. Sunt peste 300 de specii de păsări, iar pelicanii sunt cei mai iubiți si urmăriți de turiști, gâște, cormorani, rațe sălbatice, lebede elegante, vulturi, o specie protejată, berze. Marea majoritate a speciilor sunt protejate de lege, fiind exemplare pe care de dispariție.
Aici vin pentru a face, pe lângă pescuit in Delta Dunarii, și ședințe de fotografie. Este important ca în cazul celor care vin pentru fotografie să ia tururi foto ghidate de localnici.
Gastronomia locală, cele mai delicioase rețete din Delta Dunarii
Mâncarea tradițională este pe bază de pește. În Deltă, peștele este folosit la prepararea mai multor tipuri de ciorbe, supe, chifteluțe, ardei umpluți, toate preparatele având în compoziție peștele.
Fie că este vorba despre tocană de pește sau pește prăjit, pește umplut sau borș, toate rețetele gastronomice sunt delicioase. Localnicii spun că secretul stă în apa în care este fiert peștele.
Storceagul este o supă specifică lipovenilor, care se prepară ca borșul de pește, doar că baza lui este carnea de sturion. Storceagul este gătit cu apă din Dunăre, în care se fierb ceapă, morcovi, țelină, varză, cartofi. La final se adaugă roșiile și bucăți de brânză proaspete. Gustul supei este desăvârșit la final cu ou și mărar.
Numărul oamenilor care doresc să viziteze Delta Dunarii este în creștere, așa că ar fi bine să vă faceți din timp o rezervare la Lebada Luxury Resort & SPA, un paradis în mijlocul apelor, un loc în care luxul și relaxarea se întâlnesc cu natura virgină. De la apartamentele de lux și serviciile de spa exclusiviste, până la plimbări cu lotca pentru a surprinde cele mai bune cadre la apus de soare.