loader image

MONTURI BIBAN SOARE

MONTURA PLUTA FIXA PENTRU BIBAN SOARE

Descriere Montura pluta fixa pentru biban soare 

Montura de pescuit cu pluta fixa pentru pescuitul la biban soare este destul de usor de fabricat.

Materiale necesare realizarii monturii : – varga ( simpla, fara mulineta ), cu dimensiuni cuprinse intre 4 – 7 metri; – fir principal cu grosimea cuprinda intre 0,12 – 0,18 mm; -plute de 0.5 – 2 grame; -alice de plumb; – fir struna, pentru legarea carligelor, de dimensiuni cuprinse intre 0,10 – 0,16 mm; – carlige numarul 6 – 16.

Realizarea monturii : Dupa ce am ales varga cu care dorim sa pescuim, vom atasa acesteia firul principal. Lungimea firului principal trebuie sa fie cel mult egala cu lungimea unditei, acest lucru confera o manevrabilitate mai buna a monturii. Vom introduce varnisul (pentru fixarea plutei) pe firul principal si vom face o bucla dubla la capatul firului. Vom fixa pluta pe fir si vom adauga alice de plumb pentru a o echilibra (lesta).

In functie de marimea pestilor din zona in care pescuim si de momeala cu care dorim sa prindem bibanul soare, vom alege marimea carligelor si grosimea strunelor.

Momeala : Din categoria momelilor care dau rezultate la pescuitul la bibanului soare amintim : viermisori ( albi, rosii, galbeni, roz ), larvele de libelula, rame rosii.

Scroll to Top