Cele mai frumoase lacuri de pescuit. Paltinu, marea din munţi cu peşti „cât o maşină“

Lacul Paltinu, format de barajul cu acelaşi nume de pe Valea Doftanei, este o destinaţie preferată de pescarii din Prahova, dar şi din alte judeţe. Zona extrem de pitorească, legendele despre peştii cu dimensiuni aproape monstruoase, speciile variate de peşti răpitori fac din Paltinu unul dintre cele mai frumoase lacuri de pescuit din România.

În multitudinea de bălţi de pescuit răspândite pe harta Prahovei, lacurile naturale rămân destinaţii „de suflet“ pentru împătimiţi.

Unul dintre ele este lacul Paltinu, un lac de acumulare format după ridicarea barajului Paltinu, în 1971. Lacul este localizat pe drumul care leagă Câmpina de Valea Doftanei, DJ102 I, deseori în stare precară după episoadele de iarnă grea sau ploi. Ţineţi drept spre următoarea destinaţie, pe frumosul culoar flancat de râul Doftana şi de păduri care toamna se fac arămii: barajul şi lacul de acumulare Paltinu.

Zona este o mică „mare în munţi“, iar barajul unul din cele mai frumoase din România, cu o înălţime de 108 metri şi o lungime de alţi 455.

Scăldatul în lac este interzis, din cauza curenţilor foarte puternici, iar pescuitul este permis doar în zone special amenajate, dar chiar şi câteva ore la iarbă verde pe malurile acestuia sunt ca un popas pe o gură de rai.

Dacă v-aţi propus să pescuiţi, trebuie să urmaţi cu stricteţe regulile locului. Taxa de pescuit, de 40 de lei pentru 12 ore se încasează doar de către paznicul lacului şi numai în baza permisului de pescuit. Există şi posibilitatea de campare, se poate pescuit din barcă, iar dacă aţi uitat ceva acasă găsiţi un magazin specializat.

Puteţi folosi două undiţe, iar cantitatea de peşte reţinută nu poate depăşi 5 kilograme.

Printre speciile de peşti pe care le puteţi „vâna“ în apele lacului se numără crap, caras, şalău, biban, clean, plătică şi ştiucă, specificul locului fiind peştii răpitori. Lacul este format pe barajul de acumulare Paltinu. Lacul este format pe barajul de acumulare Paltinu.

Iubitorii de legende trebuie să aplece urechea şi la poveştile localnicilor, care sunt convinşi că în apele lacului înoată peşti mari „cât o maşină“. De asemenea, cine se aventurează până în mijlocul lacului cu barca va fi prins într-un vârtej de neoprit care îi va trage în adâncuri.

Chiar şi pescarii, profesionişti sau nu, spun că în lac se află mai multe specii de peşte de talie mare, în special fitofagi, care ajung să capete dimensiuni impresionante, la maturitate, depăşind uneori un metru şi jumătate lungime şi 100 de kilograme în greutate.

Localnicii au perpetuat şi legenda unui monstru uriaş, mare, negru, lucios şi lung care trăieşte în lacul de acumulare de la Paltinu.

Scroll to Top