Firul monofilament pentru pescuit la rapitor

Realizat din plastic ( polimeri ) la baza, firul de pescuit la rapitor denumit nylon poate fi o solutie castigatoare in anumite situiatii. Desi nu este la fel de senzitiv ca firul textil, ca rezistenta similara comparata va avea un diametru mai mare, monofilamentul inca ramane ancorat in preferintele pescarului din anumite motive.

Culiseaza prin inele mult mai “ silentios” si nu transmite in apa vibratii cauzate de contactul cu pastila inelelor lansetei. Elongatia face ca naluca sa ramana ancorata mai bine in gura rapitorului in urma atacului. Chiar daca trasatura se transmite mai lent si nu la fel de intens, este sesizabila.

Influenteaza modul in care nalucile dedicate unui pescuit la rapitor pe substrat vor evolua. Are tendinta de a modifica traiectul acestora in aceasta zona. Naluca va avea un picaj mai lent.

Spre deosebire de firul textil, monofilamentul nu va absorbi apa sub nici o forma. Pentru o rezistenta la rupere mai mare, trebuie spus ca va creste si diametrul acestuia.

Daca facem referire la clasa de pesti rapitori care au un simt visual extrem de bine dezvoltat, atunci este indicat sa folosim firele de tip monofilament. Ca exemplu, discutam de pescuitul la pastrav, pescuitul la clean si pescuitul la avat.

In ape curgatoare in anumite cazuri se comporta mai bine decat firul textil. Ape unde curentii sunt puternici iar viteza de deplasare este mare.

Scroll to Top