Pescuit la Stiuca in Delta Gruiului

Reguli pescuit Stiuca: Prezentul regulament stabilește un set de reguli specifice, menite să protejeze capturile, astfel încât să maximizeze rata de supraviețuire a pestilor eliberati.

 Sunt 2 bazine cu stiuca cu marimea de aproximativ 1 ha fiecare. Bazinele  sunt populate cu stiuca cu greutati cuprinse intre 0.5 si 6 Kg. Pe langa stiuca se mai pot captura exemplare de biban si somn. 

Pe ambele bazine pot pescui simultan 15 pescari. De aceea, este preferabil sa verificati disponibilitatea si sa faceti rezervare telefonic. Administratia baltii poate cere plata partidelor rezervate in momentul rezervarii, rezervarea validandu-se doar in momentul platii.

Pescarii isi pot alege bazinul in functie de preferinte si de locurile libere.

Pescuitul se va face doar de pe mal, in sistem Catch & Release (Prinde si Elibereaza). Pescarii isi pot modifica locul pe mal,  cu conditia sa nu jeneaze pescuitul celorlalte persoane prezente pe balta. Pescarii pot pescui pe ambele bazine, daca sunt locuri libere.

Dotare obligatorie: Fiecare pescar trebuie sa detina:

  1. Minciog cu plasa cauciucata sau minciog siliconic cu diametrul plasei de minim 50 cm
  2. Pensa/patent cu varf lung si cascator
  3. Naluci din categoriile descrise mai jos

Dotarea obligatorie se va verifica inainte de intrarea pe balta. In afara de naluci, restul echipamentului se va putea solicita gratuit de la administratia baltii. 

Pescuitul se va face exclusiv cu momeli artificiale, este interzis folosirea momelilor naturale. Se va pescuit doar la:

– gume de minim 8 cm cu jig minim  4/0 

– spinnerbait si chatterbait

– precum si orice alt tip de naluca echipata cu carlige, nu cu ancore

Struna este obligatorie la orice tip de naluca.

Cu acordul expres al administratiei baltii, se poate pescui si cu naluci echipate cu una sau maxim doua ancore debarbetate.

Stiuca se va scoate din apa numai cu minciogul, exclus grip/gafa. Pentru scoaterea nalucilor, Pescarul se va folosi de cascator, patent cu varf lung/pensa pentru a proteja cat mai mult stiucile capturate. Este interzis ca pestii scosi pe mal sa fie pusi pe jos, acestia se vor manevra in minciog pentru degorjare / masurare / fotografiere.Eliberarea pestelui se va face cu minciogul, fiind interzisa aruncarea pestelui in apa.

Tarife: Pescarii vor achita o taxa de 40 lei de luni pana vineri si 60 de lei sambata si duminica.

PROGRAM: In zilele de luni si marti balta este inchisa. Miercuri, joi, vineri

Miercuri, joi, vineri/ Sambata si duminica Mai-octombrie 7.00-17.00/6.00-18.00

Noiembrie-aprilie 8.00-17.00/7.00-17.00

Scroll to Top