Tactica de pescuit pentru schimbarea vremii

Toți factorii meteo de care am menționat sunt foarte strâns conectați, ceea ce înseamnă că unul nu se schimbă fără celălalt. Pentru a face tactica de pescuit perfectă, va trebui să fiți atenți la toate.

Sincronizare

Rezumând ceea ce am vorbit mai sus, peștii reacționează la modificările presiunii barometrice în felul următor:

  • Scăderi rapide de presiune: modificări mai mari de 0,18 inci Hg în 3 ore, mușcătura este grozavă
  • Creștere rapidă a presiunii: peștele se retrage, mușcătura este inexistentă
  • Presiune stabilă: după 3 zile de presiune care nu se schimbă cu mai mult de 0,3 inci Hg, mușcătura este din nou bună

În prezent, există o mulțime de aplicații de pescuit echipate cu barometre, pe care le puteți folosi pentru a vă urmări și planifica excursiile.

Temperatură Și Turbiditate

Pe vreme mai friguroasă, peștele este mai lent, așa că prezentarea ta pentru momeală / momeală ar trebui să fie și ea cu mișcare lentă. Desigur, contrariul este valabil pentru condiții mai calde.

După cum am menționat, vântul și precipitațiile pot face ca apele să fie mai turbide decât în mod normal. Turbiditatea poate limita drastic vizibilitatea sub apă și, la rândul său, poate schimba modul în care se comportă peștele. În mare parte, peștii sunt vânători de vedere. Când nu pot vedea, se vor baza mai mult pe linia lor laterală pentru a găsi prada. Acesta este locul în care puiurile de acțiune rapidă pot veni la îndemână. Flutterul pe care îl fac aceste năluci este atenția perfectă în astfel de situații.

Totuși, dacă pescuiești ape reci, este posibil ca peștele să nu fie atât de ușor ademenit să se miște (nu este intenționat). În aceste situații, va trebui să vă bazați pe nălucile viu colorate pentru a le mușca. Roșii, galbenii și verdeturile pot produce rezultate. În apele noroioase, însă, nuanțele de culoare roșie tind să își piardă vizibilitatea. Dacă acesta este cazul, cel mai bun pariu este să te respecți cu prezentări de galben strălucitor și verde.

Dacă mările sunt aspre, șansele sunt ca peștii să se retragă în ape mai adânci. Dacă sunteți hotărât să pescuiți în aceste condiții, asigurați-vă că ați ales tipul potrivit de barcă.

Bucurați-Vă Responsabil

Pescuitul în fața unei viitoare furtuni poate produce rezultate incredibile. Există nenumărate povești de pescari însoțiți de frenezia în timp ce alți pescari sunt blocați pe autostradă încercând să ajungă acasă.

Totuși, atât de bine ar fi să fii vedeta „Twister 2.0”, niciun pește nu merită să-ți pierzi capul. Citiți cu atenție rapoartele meteo și pescuitul și acordați-vă o pernă de timp pentru a părăsi zona în cazul în care vă mențineți.

Înțelegeți lucrurile, cu toate acestea, și ați putea privi prinderea peștilor din viață! Deci, acolo îl ai. Aceasta acoperă tot ceea ce trebuie să știți despre cum afectează vremea la pescuit.

Scroll to Top