Cum să prinzi știuca vara: tactici în diferite perioade ale verii

La începutul verii – iunie

La începutul verii, puteți prinde cu succes știucă, precum și la sfârșitul primăverii. Peștii continuă să se hrănească și adesea intră în apă puțin adâncă pentru a conduce alevinii. Momentul ideal pentru pescuit va fi zorii dimineții, când apa încă nu a avut timp să se încălzească.

Se recomandă utilizarea fluctuațiilor medii de greutate de la 5 la 15 grame cu predominanța culorilor portocalii. Nu e rău mușcături de știucă și seara cu o jumătate de oră înainte de apus și aproximativ o jumătate de oră după el.

Mijlocul verii. Stagnare din iulie

La mijlocul verii, știuca, ca multe alte specii de pești, mușcă mai ales fără tragere de inimă. Indivizii mari practic nu eșuează, ci se ascund în gropi, în alunecări de teren și sunt saturati cu oxigen pe rupturi departe de coastă.

În acest moment, nu ar trebui să sperați la o captură mare. Mulți pescari se pricep să prindă doar știucă de iarbă, pescuind în ape puțin adânci printre vegetația acvatică.

Sfârșitul verii – zhorul pre-toamnă al știucii

La sfârșitul verii, multe specii de pești, în special cei prădători, încep să mănânce activ. La mijlocul lunii august, în perioada de răcire, știuca intră din nou în îngrășare. În acest moment, puteți pune deja momeli mai grele, de până la 25 de grame.

În august, plăcile rulante funcționează mult mai rău decât la începutul verii, așa că se recomandă utilizarea vibratoarelor grele, voblerelor de dimensiuni medii, precum și a cauciucului comestibil. Jig-urile sunt deosebit de bune pe cascade și în locuri cu curenți scăzuti.

Scroll to Top