Efectele vremii asupra pescuitului

De fapt, vremea afectează întotdeauna comportamentul peștilor și rezultatul pescuitului viitor. După cum știți, lunile de vară în centrul Rusiei, în Urali, precum și în sud, sunt destul de fierbinți, așa că multe reguli pentru pescuitul la știucă vor fi comune pentru toată lumea.

Din cauza acestei călduri, de la sfârșitul lunii iunie până la jumătatea lunii august, este practic imposibil să te apropii de știucă, fără a număra mușcăturile de ierburi mici. Dar în tot acest sistem există încă o anumită lacună, care trebuie menționată.

Mulți pescari știu că știuca iubește vremea înnorată, răcoroasă, înainte de furtună. Acesta nu este cu adevărat un mit. Multe specii de pești, și în special vara, le place să iasă din adâncuri în astfel de momente pentru a obține suficient oxigen în puțin adâncime și, în același timp, să se sărbătorească.

Desigur, pescarii cunoscători nu pot rata o astfel de șansă și sunt bucuroși să folosească această oportunitate.În astfel de momente, balonurile argintii și metalice funcționează bine. Ele strălucesc destul de bine în apă pe vreme înnorată și au fost testate de timp.

La căldură, după cum știți, știuca nu este atât de activă și chiar și ierburile mici sunt reticente în a lua setul de momeli puse la dispoziție. Sfaturi pentru începători și pasionați:

Aduceți cât mai multe tipuri diferite de naluci în călătoria dvs. de pescuit de vară , dacă puteți. Acest lucru va crește semnificativ șansele de a prinde pești captivante.

Unii pescari neglijează instalarea lesei pe lanseta de spinning , ceea ce duce în cele din urmă la ruperea dispozitivului. Știuca este un prădător cu maxilarul dezvoltat și dinți ascuțiți, care rupe dispozitivul în acest moment.

Aveți clești la îndemână pentru a scoate momeala din gura peștelui . După cum am menționat mai devreme, o știucă are dinți ascuțiți, pe care se acumulează destul de multe bacterii, așa că o astfel de mușcătură va fi deosebit de neplăcută și va dura mult timp pentru a se vindeca.

Acestea, probabil, au fost principalele sfaturi pentru a vă ajuta să pescuiți știuca mult așteptată. Deși vara mușcătura de știucă este destul de slabă, acest lucru nu împiedică mulți filatori să prindă cu succes prădătorul dungat, obținând o plăcere incredibilă pescuind-o.

Scroll to Top