Pescuit sportiv in Delta Dunarii

Fenomenul de pescuit sportiv in Delta Dunarii este tratat separat de autoritati. O enititate diferita de ANPA gestioneaza resursele din aceasta zona geografica atat pe segmentul de pescuit sportiv, pescuit recreational, cat si pe cel profesionist.

Avand in vedere statutul zonei ( rezervatie ) si modalitatile de pescuit permise ( sportiv, recreational sau industrial ), autoritatile au infiintat Administratia Rezervatia Biosferei Delta Dunarii – ARBDD.

Prin permise pescuit arbdd se intelege in primul rand ACCESUL in rezervatie. Acest document este cheia catre biosfera. Mai multe tipuri de activitati sunt permise aici. Atat turismul cat si pescuitul sportiv, sub forma de sejur sau sub forma de “ resedinta” sunt practicate.

Regimul de taxe difera in functie de domiciliul fiecarui pescar. “Localnicii” au un alt regim de pescuit sportiv in ce priveste accesul in Delta Dunarii. Autoritatile locale prin consiliile judetene, in parteneriat cu ARBDD au emis un set de reguli personalizat locuitorilor din proximitatea biosferei Delta Dunarii.

Delta Dunarii este recunoscuta ca fiind “patria stiucii”. Este cel mai cautat rapitor de pescarii sportivi si motivul principal pentru excursii de pescuit sportiv in aceasta locatie. Partidele de pescuit la stiuca in Delta sunt pline de aventuri, leaga prietenii si ofera amintiri de neuitat. Nu tot timpul pescarii ajung sa o intalneasca pe “ doamna cu dinti de otel”.

Emotia excursiei insa, adrenalina lansarii nalucilor in asteptarea atacului si apusul de soare care trimite la tabara pescarii, sunt adevaratul castig al celor care se incumeta sa faca pasul in Delta Dunarii.

Prohibitie in Delta Dunarii

Exista prohibitie la stiuca si in Delta este cel mai aprig sanctionata. Fenomenul de combatere a altor forme decat cele recunoscute ( pescuit sportiv sau profesionist) in perioadele aprobate si reglementate legislativ, poarta numele de activitate anti braconaj. Scopul acestor activitati este de protejare si conservare a fondului piscicol existent in Delta Dunarii.

Scroll to Top