Pași pentru a Obține un Permis de Pescuit Online

Pescuitul este o activitate recreativă populară în România, iar pentru a-l desfășura în mod legal și responsabil, este necesar să obțineți un permis de pescuit. Iată pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a obține un permis de pescuit online:

Accesați platforma Portal ANPA:

  • Începeți procesul de obținere a permisului de pescuit accesând platforma online a Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA), denumită Portal ANPA.
  1. Creați un cont:
  • Pentru a solicita un permis de pescuit online, trebuie să creați un cont pe Portalul ANPA. Utilizați codul numeric personal (CNP) și furnizați o adresă de e-mail validă pentru înregistrare.

Selectați tipul de permis de pescuit dorit:

  • Pe portalul ANPA, veți găsi opțiuni pentru diferite tipuri de permise de pescuit, inclusiv cele pentru diferite zone sau specii piscicole. Selectați tipul de permis care se potrivește cu activitatea dvs. de pescuit.

Completați formularul de solicitare a permisului de pescuit:

  • Urmați instrucțiunile de pe platforma online pentru a completa formularul de solicitare a permisului de pescuit. Furnizați toate informațiile solicitate, inclusiv datele personale și detalii despre pescuit.

Achitați taxa pentru permisul de pescuit:

  • După completarea formularului, veți fi ghidați să achitați taxa pentru permisul de pescuit. Acest lucru poate fi făcut prin transfer bancar sau prin intermediul unui card bancar.

Descărcați permisul de pescuit:

  • După ce ați finalizat procesul de solicitare și ați achitat taxa, veți putea descărca permisul de pescuit din contul dumneavoastră de pe Portalul ANPA. Asigurați-vă că păstrați o copie a acestuia pe dispozitivul dvs. sau în format tipărit pentru a-l prezenta la solicitarea autorităților sau în timpul pescuitului.

Este important de menționat că există restricții privind numărul de permise de pescuit care pot fi create de la aceeași adresă, limitându-se la maxim 5 permise. Dacă doriți să obțineți un permis de pescuit în format fizic, puteți face acest lucru vizitând sediile ANPA din întreaga țară. Pentru aceasta, trebuie să prezentați următoarele documente: cerere de eliberare a permisului de pescuit, copia actului de identitate, copia certificatului de cazier judiciar și să achitați taxa corespunzătoare.

Mențineți în minte că pescuitul fără un permis de pescuit valabil este ilegal și se sancționează conform Legii pescuitului actualizată în 2021, cu amenzi cuprinse între 300 lei și 600 lei. Prin obținerea unui permis de pescuit în mod corespunzător, contribuiți la conservarea resurselor piscicole și la menținerea regulilor de pescuit responsabil.

Scroll to Top