Cele mai bune bălţi din Prahova

Pentru o taxă de cel mult 100 de lei pe zi, doritorii pot avea partea de o partidă de pescuit reuşită şi de odihnă în campingurile şi pensiunile din apropierea bălţilor.

Balta Boldeşti Grădiştea, de exemplu, este cotată printre cele mai bune din Prahova unde se prinde, în special, caras şi crap. Drumul de acces  este Mizil – Baba Ana – Grădiştea-Boldeşti. Balta, amenajată cu diguri de beton la capete, se află la marginea satului. Taxa este de 80 de lei, pentru toată ziua şi se pot lua acasă până la zece kilograme de peşte.

Un alt loc bun pentru amatorii de pescuit este Balta „Dintre Sate”, situată în localitatea Sălciile. La intrare în sat se face un drum la dreapta care indică traseul. Balta „Dintre Sate” este plină cu crap, ten şi caras. În zonă există un motel cu camere complet utilate, sală de mese, piscină, 20 de pontoane, căsuţe camping cu ponton individual, loc special amenajat pentru grătar şi foişoare. Taxa pentru 24 de ore este de 40 lei, de persoană. Copii până în 14 ani şi femeile nu plătesc. Cantitatea de peşte, pe care o puteţi lua, este nelimitată.

Fulga, cea mai renumită

Cele mai multe bălţi, renumite pentru capturile impresionante de crap, caras, biban sau fitofag, sunt situate în zona localităţii prahovene Fulga. Accesul la unul dintre cele trei locuri destinate pescuitului se face până la intrarea în localitatea Ciorani, pe un drum la stânga, în zona viilor. Taxa pentru o zi  este de 60 de lei, de persoană. Chiar dacă pare destul de costisitor, amatorii de pescuit trebuie să ştie că, dacă plătesc aceşti bani, nu au limită de undiţe sau de kilograme de peşte reţinut.

Un al doilea loc destinat pescuitului se află pe drumul dinspre Albeşti. Balta  este populată cu crap, este foarte bine întreţinută, iar taxa de intrare este de 30 de lei pe zi. A treia baltă din localitatea Fulga, este pe drumul spre Urziceni. Taxa este aici ceva mai mare, ajungând la 100 de lei, pe zi.

Relaxare la Paltinu

Barajul Paltinu, cu acces din Câmpina spre comuna Valea Doftanei, situat într-o zonă împădurită, ideală pentru relaxare, plimbări şi aer curat, le oferă pescarilor biban, ştiucă şi clean. Aici se poate pescui doar pe partea dreaptă a lacului de acumulare. Scăldatul este interzis. O noapte de cazare la pensiunile din Valea Doftanei costă între 50 şi 100 de lei.

Scroll to Top