Pescar care pescuieste in Delta Dunarii

Pescuitul în Luna Septembrie 2024 – Pescuitul în Tranziția Către Toamnă

Luna septembrie aduce o aură specială pentru pasionații de pescuit, marcând tranziția către sezonul de toamnă. În acest articol, vom explora de ce septembrie este considerată una dintre cele mai bune luni pentru pescuit, oferind sfaturi esențiale pentru capturarea peștilor pasnici și rapitori.

Pescuitul în Luna Septembrie

 1. Activitate Intensă a Peștilor:

 • Septembrie este caracterizată de o activitate crescută a peștilor, în special în comparație cu lunile iulie și august. Aceștia încep să se hrănească intens pentru a-și acumula rezervele înainte de sezonul rece.

 1. Tranziția Către Toamnă:

 • Peștii devin mai activi în căutarea hranei, pregătindu-se pentru perioada mai inactivă a sezonului rece. Această tranziție face luna septembrie un moment ideal pentru pescuit.

Strategii de Pescuit

 1. Pescuitul Peștilor Pasnici:

 • Concentrați-vă pe zonele cu vegetație submersă, apropiate de maluri și alte structuri sub apă, pentru capturarea carasului, babușcii sau plăticii.

 1. Pescuitul Peștilor Rapitori:

 • Utilizați tehnici agresive, precum pescuitul cu naluci artificiale (voblere, jiguri, twistere), în zonele cu vegetație submersă, praguri, maluri abrupte sau alte structuri preferate de peștii rapitori.

Sfaturi Suplimentare pentru Pescuit în Septembrie

 1. Momentele Optime ale Zilei:

 • Pescuiți dimineața devreme sau seara târziu pentru a profita de perioadele în care peștii sunt mai activi.

 1. Alegerea Momelilor:

 • Utilizați momeli vii sau artificiale care să semene cu hrana preferată a peștilor, adaptându-vă la preferințele acestora.

 1. Temperatura Apei:

 • Pescuiți în zone cu temperatură a apei cuprinsă între 10-15 grade Celsius, deoarece aceasta corespunde preferințelor multor specii de pești.

Specii de Pești Active în Luna Septembrie

 • Crapul, Șalăul, Bibanul, Stiuca, Carasul, Babușca, Cteno, Platica, Somnul

Importanța Solunarului

Verificați solunarul înaintea fiecărei partide de pescuit pentru a maximiza șansele de succes. Corelarea acestuia cu alți factori de mediu, precum anotimpul, presiunea atmosferică și variațiile nivelului apei, poate determina o partida excelentă de pescuit în septembrie.

Pescuitul în luna septembrie este mai mult decât o activitate recreativă; este o călătorie în lumea fascinantă a naturii și a comportamentului peștilor. Prin înțelegerea activității intense a peștilor în această perioadă de tranziție, adaptarea strategiilor de pescuit și consultarea solunarului, fiecare partidă poate deveni o experiență memorabilă. Cu toate acestea, amintiți-vă că fiecare ieșire la pescuit este o oportunitate de a descoperi noi aspecte ale acestui minunat sport în mijlocul naturii.

Scroll to Top