Probleme cu răsucirea firului de pescuit – Ce putem face ?

Când pescuim la spining sau chiar și la method feeder, la recuperarea nălucii sau a methodului (deci fără pește), firul se poate răsuci semnificativ. 

Există în practică câteva soluții pentru de-răsucire, precum:

  • pe o apă curgătoare, de pe un pod sau din barcă, se poate elibera fir fără greutate atașata la capăt, și poate fi lăsat în curent/apă unde se va dezrăsuci
  • atașând la capătul firului un săculeț din PVA ( material care se dizolva in apă) cu câteva pietricele în el, se lansează, se așteaptă dizolvarea săculețului și apoi se recuperează fierul care se va dezrăsuci. Similar poate fi utilizat un fir de PVA, legat de o greutate. 

Problema 3: Distanța de lansare este redusă. Aceasta s-ar putea datora mai multor factori. Asigurați-vă că firul este așezat  corect pe tambur, pâna la buza acestuia.   și verificați diametrul firului.

Dacă este prea gros, nu va arunca atât de departe. În plus, asigurați-vă că utilizați o mișcare lină și continuă atunci când aruncați.

Problema 4: Linia devine fragilă. În timp, firele de pescuit pot deveni casante și predispuse la rupere. Pentru a preveni acest lucru, asigurați-vă că depozitați firul într-un loc răcoros și uscat și evitați expunerea lui la lumina directă a soarelui sau la temperaturi extreme. În plus, verificați regulat linia pentru orice semne de uzură și înlocuiți-o dacă este necesar.

Scroll to Top