Ce inseamna pescuitul la feeder?

Pescuitul la feeder este o metoda relativ noua, foarte eficienta de capturare a pestilor pasnici. Ea consta intr-o tehnica specifica de pescuit stationar, un pescuit in principal la grund cu ajutorul echipamentului dedicat, al unui momitor sau plumb și al monturilor specifice.

Un pescuit la feeder este un pescuit prin excelenta foarte precis, iar acest lucru se datoreaza nadei si momelii care se afla una langa cealalta, si creeza o zona capcana, prin care ii determina pe pesti sa-si riste viata pentru hrana si implicit sunt mai putin precauti, deci mai usor de prins.

Acest tip de pescuit a devenit un adevarat fenomen si an de an tot mai multi pescari adopta acest stil – deoarece este o metoda simpla si foarte eficienta, de prins peste. Cuvantul feeder provine din limba engleza si face referinta la cosuletul momitor, cel care este specific acestei tehnici de pescuit.

Pescuitul la feeder a cunoscut in ultimii ani o simpatie desavarsita printre pescari. Avand in vedere ca acest stil de pescuit are tot mai multi admiratori, am hotarat sa facem o lista cu top 10 lasete de pescuit la feeder.

Ce sunt lansetele de feeder?

Măsurând de obicei între 2.4m si 3.9m, aceste lansete sunt foarte moi în acțiune și sunt concepute pentru pescuitul cu linii ușoare și cârlige mici pe râuri și lacuri.

Scroll to Top