Pentru pregătirea pâinii lichefiate avem nevoie să pregătim următoarele: un blender,un tocator pentru tăiat, un cuțit,una sau mai multe pungi cu zip.
Metoda de preparare este următoarea:
- Luăm 3 felii de toast și le îndepărtăm coaja. îndepărtarea cojii de pâine ajută la obținerea unui produs cu o granulație mai fină.
- Miezul obținut din cele 3 felii de pâine îl tăiem în sferturi sau chiar mai mărunt.
- Bucățile obținute le introducem în blender. (Puteți introduce și toată cantitatea odată și o mărunțiți jumătate de minut. Este necesar să loviți din când în când pereții blenderului. Aceasta face ca fulgii de pâine să se desprindă și mărunțirea bucăților să se facă uniform. Eu prefer să le introduc progresiv în blender, în cantitate mai mică, unde le mărunțesc între 30 de secunde și un minut.
Pâinea lichefiată o trec printr-o sită cu ochiuri foarte mici (eu folosesc una cu ochiuri de 1.2mm). Resturile, fulgii mai mari, îi mai introduc o data în blender și îi mărunțesc suplimentar.
Pâinea lichefiată rezultată o introduc, ati ghicit, într-o pungă cu zip. Desigur, si aici scot aerul din pungă pentru a evita deshidratarea painii.
Pâinea lichefiată poate fi folosită ca atare, imediat, sau poate fi pusă la congelator și păstrată acolo. Spre deosebire de painea utilizată ca momeală, aceasta poate sta la congelator oricată vreme dorim. După decongelare vă recomand să o treceți din nou prin sită și veți obține astfel o granulație chiar mai fină decât cea inițială, fapt care ajută atunci când dorim să nu nădim în exces. De exemplu la pescuitul de iarnă.
Pâinea lichefiată poate fi introdusă ca atare în saculeti PVA sau coșulețele de pescuit la feeder. Dacă dorim, poate fi amestecată și cu alte nade sau alte componente pentru a o putea forma in bulgări și nădi cu aceștia.
Pentru a avea mecanica dorită, pâinea se poate umecta simplu cu ajutorul unui pulverizator.
(În pescuitul la varga, dacă dorim un vad activ, nu este necesară umectarea).