Pâinea ca nadă în pescuitul staționar

Atunci când e aleasă și pregătită corespunzător, pâinea constituie o nadă excelentă în pescuit.

Prin pregătire corespunzătoare ne putem referi atât la transformarea ei în pesmet, înmuierepana la stadiu de piure sau terci de paine, sau mai ales în folosire pâinii proaspete dată prin blender, prin care rezultă pâinea lichefiată. Aceasta este metodă cunoscută la noi cu denumirea de lichefiere a pâinii( în engleză „liquidised bread”).

 Cunoscută de ceva vreme și pescarilor de la noi, metoda „lichefierii” pâinii rămâne însă pentru marea majoritate o rețetă mai puțin cunoscută. Așa că, în cele ce urmează am să o redau pe scurt atât în scris cât și în imagini.

 În alegerea unei mărci de pâine potrivită scopului propus, va trebui să testați mai multe sortimente de pâine toast disponibile în zona dumneavoastră.

Începeți mai degraba cu variantele foarte ieftine, „plasticoase”. Acestea sunt adeseori mult mai potrivite scopului nu doar ca preț ci mai ales prin mecanica obținută după preparare.

Posibil datorată și aceasta afânătorilor aflați în mare măsură în componența produsului. În general, orice versiune de toast alb care rămâne „proaspăt” foarte multă vreme e utilizabil în „lichefiere”. Diferite sortimente se vor desface însă în mod diferit în apă.

 Caracteristicile pe care ar trebui să le aibă o pâine potrivită pentru „lichefiere” sunt :

  • să fie pâine albă (cea neagră sau de secară nu are efectul exploziv dorit),
  • să fie bine dospită (aerată dacă vreți),
  • să aibă un grad de umiditate uniform și să aibă un grad de elasticitate mare.

 Cunoscută de ceva vreme și pescarilor de la noi, metoda „lichefierii” pâinii rămâne însă pentru marea majoritate o rețetă mai puțin cunoscută. 

Scroll to Top