Cum sa alegi tipul, culoarea si marimea unei naluci pentru pescuitul pastravului, in functie de conditiile de pescuit

Alegerea spinnerului pentru pescuitul păstrăvului depinde de condițiile în care se desfășoară pescuitul.

Vreme

După cum știți, vremea joacă un rol important în succesul pescuitului. Pescuitul la păstrăv nu face excepție. Acest pește este foarte sensibil la vreme. Să începem cu faptul că în zilele caniculare păstrăvul merge la fund. Deoarece râurile reci în care trăiește sunt adesea puțin adânci, peștele se află la aproximativ 1-2 metri sub apă.

Este rece și peștii se simt mai confortabil acolo. În acest caz, se recomandă să alegeți o nalucă mai grea, astfel încât să ajungă mai repede la fund și peștele să nu aibă timp, după ce l-a examinat, să înțeleagă ce este. Pe vreme caldă, se preferă tonurile albăstrui, verzui sau roșiatice ale nalucilor.

Tonurile verzui ale nalucilor pentru pescuitul la păstrăv sunt bune vara [/ caption] Pe vreme răcoroasă și înnorată, peștele se simte confortabil în aproape toate straturile de apă din iaz, astfel încât greutatea momelii nu este atât de importantă.

Principalul lucru este că nu ar trebui să fie mai greu de 5-8 grame. Acestea sunt cele mai utile greutăți ale filatoarelor pentru prinderea păstrăvilor mari, a căror greutate începe cel puțin de la 500 de grame. În ceea ce privește culoarea, există și câteva nuanțe.

Pe vreme înnorată și liniștită, peștele este foarte timid, așa că nu merită să folosiți culori prea strălucitoare de baloane care sunt vizibile. Cea mai atrăgătoare opțiune sunt spinnerele de tonuri reci argintii și aurii. Se arată perfect pe râurile de munte cu apă limpede.

Sezon

Perioada anului, ca și vremea, afectează direct comportamentul peștilor. Păstrăvul în anotimpurile de vară și iarnă mușcă mai rău decât primăvara și toamna, prin urmare, atunci când îl prind, se folosesc nuanțe mai strălucitoare de naluci, care sunt atractive pentru pești.

Vara, plăcile roșii cu o greutate de la 3 la 5 grame se arată bine. Iarna, echilibranții de o nuanță portocalie sunt relevanți. Primăvara și toamna, așa cum am menționat mai devreme, sunt cele mai bune perioade pentru pescuitul la păstrăv. Peștele în acest moment nu este capricios și este luat pe multe tipuri binecunoscute de spinner.

Totuși, în același timp, spre deosebire de cele de iarnă și de vară, puteți folosi momeli mai mari. Așa că funcționează bine în toamna oscilatoare cântărind de la 2 la 6 grame. Peștii preferă violetul și verdele rece, dar nu uitați să evitați galbenele, portocalele și roșul, deoarece peștii le confundă cu frunze căzute și nu le acordă prea multă atenție.

Zona de pescuit

Desigur, atunci când alegeți un spinner, este necesar să țineți cont de caracteristicile locului de pescuit viitor. Acest lucru afectează comportamentul multor pești. Astfel, păstrăvul de râu este mai energic, vorace și mai ușor de prins decât păstrăvul de lac.În acest moment, păstrăvul de lac, în majoritatea cazurilor, are o bază de hrană uriașă și, de asemenea, nu răspunde atât de ușor la momelile furnizate.

Atunci când pescuiți pe râuri cu un curent rapid, se recomandă să luați naluci mai grele, astfel încât curentul să nu strice foarte mult jocul nalucii atunci când pescuiți pentru drift. La pescuitul pe lacuri, în care se scurge adesea apa de topire și turbiditatea crește, se recomandă utilizarea unor culori mai strălucitoare de naluci, dar, în același timp, datorită faptului că apa este stagnantă, curentul nu le va afecta jocul în niciun caz. astfel încât să puteți lua în siguranță spinneri mai mici. După cum a devenit clar, un număr considerabil de factori diferiți influențează alegerea filătorilor.

Scroll to Top