loader image

Ce trebuie sa ai în vedere pentru pescuitul la rapitor?

1.Sa dispui de un echipament propice

Echipamentul corespunzător este cheia succesului pentru pescuit. Pentru un asemenea tip de pescuit vei avea nevoie de o lansetă răpitor care să acopere o distanță cât mai mare. De regulă, acest tip de lansetă are undeva între 1,90 m și 2,70 m, iar în momentul în care o achiziționezi, trebuie să iei în calcul poziționarea ta.

Ea este de două tipuri, lanseta de casting și lanseta de spinning, ambele îndeplinind funcții diferite, deci este aleasă după nevoia fiecăruia. Celelalte elemente la care trebuie să fii atent sunt mulineta și năluca aleasă. Selectate corespunzător, oferă un succes garantat alături de o lansetă calitativă.

2.Sa ai o poziționare corecta

Poziționarea este și ea un factor determinant ce merge mână în mână cu alegerea echipamentului, pentru că peștii răpitori nu obișnuiesc să stea foarte aproape de mal. Astfel, dacă ai o lansetă mai mare, poți pescui liniștit de pe mal, iar dacă ai o lansetă mai mică, este indicat să pescuiești de pe o barcă. Nu degeaba se numesc pești răpitori, aceștia au un comportament aparte, așa că necesită o atenție sporită din partea ta.

3.Sa ai rabdare

Această activitate presupune mult control de sine, răbdare și strategie, așa că dacă nu vei obține rezultate prea mari din prima, nu te descuraja. Documentează-te și studiază comportamentul peștilor, află care este cea mai potrivită tehnică de pescuit pentru fiecare pește în parte și, cu siguranță, în timp, vei deveni extrem de bun la asta. Dacă cei mai mulți dintre pescari recurg la această activitate pentru a se relaxa, atunci nu ar trebui să fie atât de greu încât să nu o poți face și tu.

Pescuitul la răpitor este cel mai practicat datorită senzațiilor intense și adrenalina pe care le oferă. Pescarul este supus la diferite încercări ce-l țin tot timpul în priză și nu-l lasă să se plictisească.

Dacă ținta ta este să prinzi știucă, păstrăv, șalău sau chiar somn și ești o persoană energică și dornică de noi provocări, atunci acest tip de pescuit ți se potrivește. Ia legătura cu persoane pricepute, află informații și cere-le opinia, iar apoi ia-ți prietenii și deveniți pescari experți împreună.

Scroll to Top