Pescuitul la feeder pe Dunăre necesită un echipament adaptat curenților în care pescuim și greutaților pe care ne propunem să le lansăm.
Lansetele feeder cu putere de aruncare redusă, mai mică de 90 gr ies din discuție. Cele cuprinse între 90-120 gr pot fi folosite în zonele cu un curent slab spre moderat.
În porțiunile ce prezintă un curent medie spre ridicat, vom avea nevoie de lansete cu puteri de aruncare de 120-250 gr.
Pentru pescuitul de pe mal sunt recomandate lansetele feeder cu lungimi de 3,6-4,2 m. O lanseta lungă ne va oferi un control mai bun al peștelui în dril și ne va ajută să ridicăm montura peste praguri sau alte obstacole.
Din barcă, datele problemei sun altele, fiind ideale lungimile de 2.7-3 m.
Pentru a nu avea surprize neplăcute nu este indicat să depășim greutatea maximă indicată de producător. Totuși, dacă o facem, lansările nu trebuie să fie unele în forță sau la mare distanță, fiind de preferat aruncările lente și progresive.
Mulinetele recomandate în pescuitulul la feeder pe Dunăre încep de la mărimea 4000. Vom avea nevoie de mulinete puternice, cu agrenaje solide pentru a face față uzurii pescuitului în curent.
Firele folosite vor fi de asemeni unele solide, rezistente la abraziune pentru a face față contactului cu structurile submerse indiferent că discutăm de fire monifilament sau textile.
Un mare plus pentru pescarii de apă curgătoare este deținerea unui minciog cu coadă de 3-4 m și a unui juvelnic la fel de lung. Astfel vom pescui fără probleme și în zonele cu mal abrupt.