Cupa Vlahi Cantitate-Calitate 2-5 IUNIE 2022

Locul de desfasurare: Balta Vlahi
Perioada: 2-5 IUNIE 2022 (joi-duminica, 72h)
Taxa: 3000 lei echipa de 2 pescari cu drepturi depline
Locuri: 21/ 3 sectoare
A – 1,16,17,19,20,0,01
B – 1A,2,3,4,4A,5,6
C – 7,9,10,11,12,13,15

Oraganizare :
Balta va fi impartita in 3 sectoare valorice (A, B, C)
Pe fiecare sector vor fi intocmite 2 clasamente separate, unul bazat pe cantitate si unul bazat pe calitate, unde puncteaza cei mai mari 10 pesti. Castigatoarele sectoarelor sunt cele care vor alcatui podiumul general al concursului. In caz de egalitate de puncte, va castiga echipa clasata mai bine in clasamentul de cantitate.
Crapul declarat captura competitiei nu se cumuleaza cu oricare dintre premii si nu se scade din clasament.
Se puncteaza urmatorele specii crap: comun, crap oglinda si amurul de la 2 kg in sus.
Se vor face 2 trageri la sorti : una pentru nr. de ordine si una pentru nr. stand.

PREMII :
Locul I : 17.000 lei + cupe
Locul II : 12.000 lei + cupe
Locul III : 8.000 lei + cupe
Locul 1 sector A, B, C: 1.000 lei + diplome

Captura :premii sponsori
Plata avansului de 1500 lei se considera inscriere in concurs.
Persoana de contact detalii suplimentare

REGULAMENT
1. 4 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare .(ELIMINARE)
2. Este interzisa nada vie . (ELIMINARE)
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti (ELIMINARE). In cazul unor astfel de evenimente concurentii sunt obligati sa achite contravaloarea pestelui.
4. Concurentii trebuie sa manevreze cu grija crapii pe ponton.(AVERTISMENT)
5. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 10. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac. Pestii mai mari de 15kg se vor tine pana la cantarire in SLING uri !!!(AVERTISMENT)
6. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea plumbului in caz de ruptura.(AVERTISMENT)
7. Nu sunt permise vizite.(AVERTISMENT)
8. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT)
9. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit. (ELIMINARE)
10. In casuta este permis iluminatul de orice fel. In afara acesteia nu este permisa decat lanterna de cap(AVERTISMENT).
11. Concurentii sunt rugati sa lase pontonul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari , coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
12. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara fara a deranja vecinii de ponton.(AVERTISMENT)
13. Nu se pot face schimbari.
14. Nadirea se poate face doar cu cobra, spombul, racheta sau catapulta.
15. Se poate pescui cu plumb fix, pierdut, in–line. Este interzisa folosirea momitorului. (ELIMINARE)
16. Este interzisa folosirea pastei solubile pe plumb. Este permisa folosirea saculetilor solubili, pungilor PVA si a firului solubil. (ELIMINARE)
17. Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa.(ELIMINARE)
18. Orice incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator sau brigada de arbitrii, atrage ELIMINAREA directa din concurs.
19. Daca o echipa inteapa un peste la finalul concursului , are 15 min la dispozitie sa-l scoata si trebuie sa anunte OBLIGATORIU , un vecin de stand si arbitrii , altfel pestele nu se va puncta .
20. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa retii pestele in sac decat pana la primul cantar oficial. ELIMINARE
21. Pescuitul se v-a face cu fire de diametru minim 0.28mm ( conform regulamentului baltii ). Echipele cu fire mai subtiri de 0.28mm vor fi ELIMINARE direct din concurs.
22. Fiecare ponton este balizat si are propria zona de pescuit, la stuf cat si pe larg. Este interzis pescuitul in afara zonei balizate (AVERTISMENT)

ARBITRAJ
A.Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 7.00 si seara incepand cu ora 19.
B.Nu se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
Exceptie face cazul cand un concurent a prins o captura mai mare de 15 kg ziua, 18 kg noaptea sau un numar de 10 crapi. Se considera zi intervalul 7-19.
Pestii care sunt cantariti la un extra-cantar pentru peste mare si nu au greutatea necesara, vor fi bagati in sacul de pastrare pana la primul cantar oficial.
C.Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
D.Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit cel care ia decizia finala este arbitrul sef (SAU ORGANIZATORUL), care va hotari locul amplasarii markerului
E.Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult o ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in seama. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 400 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
ATENTIONARE
F.Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta minciocului ecologic, a sacilor de pastrare, a sprayului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.

SANCTIUNI
Incalcarea punctelor 4,5,6,7,8,10,12,22 din regulament atrag dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza depunctarea cu 10 kilograme, iar la a treia eliminarea echipei din concurs).
Incalcarea punctelor 1,2,3,9,15,16,17,18,20 si 21 atrag dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs.
Concursul incepe joi la ora 12 si se termina duminica la ora 12. Daca o echipa inteapa un crap in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 12.00 sa-l scoata.
Adunarea pe balta joi la ora 8.
Tragerea la sorti joi la ora 9.
Festivitatea de permiere duminica ora 13,30.

Scroll to Top