Cum se alege un cort de crap pentru pescuit

Corturile de pescuit pentru pescuitul la crap au o serie de parametri, cei mai importanți sunt confortul, protecția și capacitatea de a vă încălzi. Altele nu sunt la fel de importante, dar uneori joacă un rol bazat pe circumstanțe specifice.

Stabilitate și material

Corturile de pescuit au o rezistență ridicată la rafale de vânt pentru a-l proteja pe pescar de vreme rea de câteva zile. Materialul produselor este rezistent la umiditate, acest lucru vă ajută să nu vă faceți griji cu privire la ploaie. În acest caz, materialul trebuie să „respire”, astfel încât condensul să nu se adune în interior și să nu curgă pe pereți. Același lucru poate fi atribuit protecției împotriva diferitelor animale.

Pentru început, acest lucru se aplică furnicilor și țânțarilor, ei încearcă în mod constant să intre în cort și vor aduce multe probleme dacă vor reuși. De asemenea, șopârle, vipere și alte creaturi se găsesc adesea în locul de pescuit, ceea ce poate dăuna și pescarului, deoarece le place să se ascundă la umbră lângă cort într-o zi toridă. În acest caz, structurile multi-strat vor evita multe probleme.

Important: sistemul de ventilație trebuie notat separat. Corturile pentru crap au o structură specială care asigură ventilația fără a pierde nivelul de protecție. Acest lucru este posibil datorită materialelor de înaltă calitate.

Dimensiunile cortului

Corturile de pescuit sunt de obicei proiectate pentru 1 sau 2 persoane. Mai mult, acestea sunt mult mai mari ca structuri turistice. Când pescuiți crap, trebuie să organizați o tabără direct în cort, deoarece volumul intern este totul, mai ales dacă vremea este rea afară. În cort sunt instalate paturi pliante, o masă și ustensile de bucătărie pentru gătit și alte accesorii. În același timp, carpolovii au o mulțime de accesorii de pescuit, de asemenea, trebuie să fie pliate undeva.

Singur și multi-strat

Trebuie spus că corturile cu mai multe straturi sunt mult mai scumpe la un preț, dar au multe avantaje:

1. nu permiteți insectelor să intre în cort;
2. reduce temperatura vara;
3. preveni formarea condensului.

Acestea sunt principalele beneficii importante pentru pescari. În același timp, iarna, produsele multistrat pot fi izolate suplimentar.

Caracteristici de proiectare

Corturile de pescuit se disting ținând cont de design:

1. Umbrelă – arcurile se extind de la mijloc spre laturi, ca un design umbrelă.
2. Cadru – tensiunea apare datorită arcurilor curbate fixate de bare transversale. Un exemplu sunt cărucioarele cu baldachin pentru nou-născuți. Au același principiu.

Structura va afecta direct durabilitatea și timpul de instalare al cortului. Dar în acest caz, diametrul și materialul arcurilor, care sunt din plastic sau aluminiu, sunt importante. Primele sunt mai ușoare, cele din urmă au o greutate mai mare.

Important: Trebuie amintit că greutatea nu este întotdeauna considerată un dezavantaj. Structurile grele în rafale de vânt sunt un bonus, deoarece oferă durabilitate.

Vizor

Viziera creează o umbră înainte de a ieși, astfel încât pescarul poate aștepta confortabil o mușcătură în cort fără a fi expus la lumina soarelui. În caz de precipitații, protejează ieșirea de ploaie, care este, de asemenea, importantă. Acesta nu este un element obligatoriu, dar este bine să aveți unul.

Podea

Poate fi detașabil și turnat. Primul este mai convenabil. Dacă este necesar, îl puteți elimina oricând. Acest lucru facilitează întreținerea cortului, cum ar fi curățarea umedă. Vara, podeaua detașabilă va adăuga o răcire suplimentară. Nu funcția principală, dar uneori foarte importantă.

Panou detașabil

Multe corturi de pescuit sunt echipate inițial cu panouri suplimentare. Setul complet include: un țânțar, un panou dintr-o singură bucată pentru odihnă pe timp de noapte și o fereastră din PVC pentru protecție împotriva precipitațiilor. Toate accesoriile sunt utile, prin urmare, atunci când alegeți, ar trebui să vă întrebați despre disponibilitatea acestora.

Ferestre de aerisire

Acestea asigură o ventilație suplimentară. Pentru un cort cu 1 persoană, acest lucru nu este important, dar structurile duble trebuie să aibă neapărat aceste ferestre, cu atât mai utile vara. Doi pescari vor epuiza rapid aerul din cort și va fi dificil să respiri.

Scroll to Top