Balta Piteasca 1

Balta Piteasca 1 se află la cca. 35km. de București, între localitățile Șindrilița și Piteasca. Accesul pe baltă se face pe un drum de pământ bătătorit, din DC29 (există indicator), care se prezintă acceptabil pe orice vreme.

Balta Piteasca 1 se întinde pe o lungime de cca. 700m. și cu lățimi între 60 și 80m. Adâncimea, pe locul unde am pescuit, era între 1,5-2m. Pe mal sunt amenajate și câteva căsuțe ce se pot inchiria pentru 50Lei/noapte. Populația piscicolă este compusă în principal din speciile Crap, Caras și Cteno.

Taxele și Regulamentul pe Piteasca 1 sunt: 70Lei/12h și 120 Lei 24h. Pescuitul de face cu reținere. Mai există taxe pentru: Agrement – 10Lei/persoană și plantat cu navomodelul – 30 Lei / partidă.

La partida de pe Piteasca 1 am pescuit cu o lanseta Feeder cu montură method (35gr.) și o lansetă Match, inlocuită pe parcursul zilei cu o vargă de 5m. Distanța la care am pescuit a fost între 10m și 2m de malul opus, cu method feeder și zone între 8-20m de mal la plută. Nada utilizată a fost Amix faină de pește de la Senzor amestecat (50/50) cu TTX vrac și aditivat cu CSL.

Pentru nădirea locurilor de pescuit cu pluta am mai adăugat viermi și porumb bonduelle la partea de nadă din care am facut bulgării. La cârligul monturii method, momeala cu rata cea mai mare de succes a fost mini boilies de 8mm, galben, cu aromă de ananas, de la Fabrica de Nadă, iar la plută a fost viermele și, ocazional, o boaba mică de bonduelle.

Scroll to Top