Salau se pescuieste pe Dunare la adancimi de 8-10 m.
Locuri bune gasim pe bratul Sulina in zona localitatii Crisan la confluenta cu Dunarea Veche, fie cea care vine de la Mila 23, fie la Mn 8,5, acolo unde se intalneste apa curata venita din lacuri cu apa tulbure din Dunare si unde se vor forma asa numitele linii de noroi. Partide bune la salau vom avea pe malul stang al localitatii Crisan in aproiere de pietrele ce sustin digul, dar si la intersectia cu canalul Crisan Caraorman.
Momeala cea mai folosita este pestisorul viu care se agata in ac de buza cu virful iesit prin nara astfel incit acesta sa ramina in viata cit mai mult timp.
Cirligul va avea nr. 6-8 fiind recomandat un plumb usor (max. 15 g). Pluta va fi lunga (peste 15 cm), confectionata din pene de gisca sau din alte materiale moderne.
Salaul musca hotarit, inteparea trebuind sa fie prelungita si ferma.
Nu trebuie sa ne grabim la intepare deoarece salaul este lacom si insista mult asupra momelii. La muscare pluta coboara usor pina dispare complet spre adincurile apei. Cind nu se mai vede nimic, dupa un timp, intepam energic. Pe cit posibil vom incerca sa mentinem pestele la suprafata altfel acesta se poate ascunde dupa obstacolele situate pe fundul apei.
Lanseta pentru salau
Daca pescuim la jig-uri, alegeti o lanseta cu actiune extra fast, sau ”de varf” cum se mai spune, este o lanseta foarte rigida care este folosita in principiu pentru pescuitul la jig cand avem ca tinta salaul. Rigide si senzitive, lansetele extra fast ne ajuta sa fim in contact permanent cu jigul, sa simtim substratul, sa simtim cand acesta se loveste de structuri si ne mai ajuta sa intepam pestele instantaneu.
Se pescuieste la jig suficient de greu intre 20-100 g cu fir textil subtire de 8-10 lbs si jeliboane de toate culorile. Este important sa incercati orice culoare pana veti vedea la ce trage mai bine.