Balta Șișterea: Destinația Perfectă pentru Pasionații de Pescuit și Natură

Balta Șișterea, o bijuterie ascunsă în natura generoasă a zonei de vest a Oradei, își așteaptă cu brațele deschise vizitatorii care doresc să experimenteze farmecul pescuitului într-un peisaj idilic. Cu o suprafață de 15-16 hectare și adâncimi variind între 1 și 6.5 metri, această baltă se bucură de o adâncime medie de 4.5 metri și este cunoscută în întreaga regiune pentru exemplarele mari de crap pe care le adăpostește.

Un aspect distinctiv al Băltii Șișterea este forma sa, care amintește de litera Y. Coada bălții este presărată cu stufărișuri, creând astfel un mediu ideal pentru crap și alte specii de pești. Aici, pescarii au șansa de a se confrunta cu exemplare impresionante de crap, dar și cu pești răpitori care adaugă o notă de aventură în această experiență de pescuit.

Cu peste 75% din suprafața sa înconjurată de pădure, Balta Șișterea oferă o oază de liniște și natură. Locurile de pescuit sunt bine delimitate pentru a evita aglomerația și pentru a asigura o experiență relaxantă pentru toți pescarii.

Pentru cei care doresc să petreacă mai mult timp în această frumoasă zonă, sunt disponibile locuri de campare pentru corturi și rulote. De asemenea, facilitățile includ toalete și dușuri, ceea ce face ca șederea să fie confortabilă și plăcută. La intrarea în locație, vă așteaptă un restaurant cu o pajiște generoasă, unde puteți savura mâncăruri tradiționale gătite la ceaun sau la grătar.

Accesul către Balta Șișterea este convenabil, venind din zona de vest a Oradei. Drumul asfaltat până în localitatea Șișterea este urmat de aproximativ 2 kilometri de drum de pietriș și pământ până la lac, permițând pescarilor să ajungă la destinație fără prea mult efort.

Un aspect esențial pentru conservarea mediului și protejarea resurselor piscicole este respectarea regulamentelor stricte ale bălții. Pescarii care aleg să pescuiască cu reținere au limite de captură bine definite, cu un contingent maxim de 2 kg de crap, 2 kg de stiuca și 3 kg de caras la 12 ore de pescuit. În partidele de 6 ore, limita de captură este de 3 kg de caras. Cu toate acestea, pentru pescuitul peștilor răpitori, regulile sunt clare: „Catch and Release” este singura opțiune, iar peștii nu pot fi reținuți.

Regulamentele generale ale bălții asigură o experiență de pescuit sigură și respectuoasă față de mediul înconjurător. Fiecare pescar este obligat să aibă asupra sa o saltea de primire și un spray antiseptic, pentru a asigura manipularea corectă a peștilor. De asemenea, fiecare pescar are dreptul la un însoțitor, indiferent dacă este vorba de un copil, soție sau prieten.

Balta Șișterea este un loc unde natura este prețuită și protejată. Pescuitul din barcă este interzis pentru a preveni deteriorarea habitatului piscicol, iar nadirea din barcă este permisă doar în anumite ore pentru a nu deranja ceilalți pescari.

Pe lângă regulamente, se impune respectarea mediului înconjurător. Este interzisă circulația vehiculelor pe timp de noapte în jurul lacului, precum și activitățile care ar putea afecta mediul, cum ar fi plimbările cu barca pe lac, scăldatul în lac, săparea gropilor și focul deschis în pădure.

Administratorul și paznicul bălții au drept de control asupra autovehiculelor și bagajelor pescarilor pentru a se asigura că regulile sunt respectate.

Taxa de agrement este aplicată pentru o perioadă de 12 ore de persoană, iar la pescuitul cu reținere, fiecare pescar are dreptul să folosească 2 lansete, cu maxim două cârlige fiecare.

Pentru a evita orice neînțelegere, pescarii sunt îndemnați să anunțe paznicul sau administratorul bălții înainte de a pleca după stand pentru un control la bagaje.

Pe lângă toate aceste reguli, este important de menționat că administratia lacului își rezervă dreptul de a-și selecta clientela și de a impune sancțiuni în cazul nerespectării regulilor.

În concluzie, Balta Șișterea este un paradis pentru pescari și iubitori de natură, oferind o experiență unică în mijlocul unei frumuseți naturale. Cu respectarea regulilor și a mediului înconjurător, acest loc magic rămâne o destinație de neuitat pentru toți cei care doresc să se bucure de liniștea naturii și de pescuitul de excepție.

Scroll to Top