Pescuit cu pâine – variante de pregătire pentru pescuit

Pescuitul cu pâine este una dintre cele mai ușoare și mai ieftine metode de pescuit și totodată este și una dintre cele mai eficiente.

Pâinea poate fi folosită ca momeală de cârlig, pentru a prinde peștii, sau ca nadă, pentru a îi atrage în zona în care dorim.

Fie că este vorba de pescuitul de suprafață sau de pescuitul de fund, pâinea este o excelentă momeală pentru toate tehnicile de pescuit, datorită multiplelor variante în care poate fi utilizată.

Dar, pentru a structura informația, o voi împărți, în două mari categorii:

  • Pâinea ca momeală de cârlig (cu variantele ei multiple: fulg sau disc de pâine, crustă, pastă sau cocoloș)
  • Pâinea ca nadă – în variantele de pâine lichefiată, pesmet, și piure(terci) de pâine.

Cum folosim pâinea la cârlig?

Pâinea poate fi folosită pentru a face tipuri diferite de momeli de cârlig. Între acestea sunt:

  • fulgi de pâine proaspăta (rupți, tăiați, sau formați drept discuri, cu ajutorul unui dispozitiv tip preducea),
  • coajă sau crustă flotantă,
  • pastă de pâine sau cocoloș.

Fiecare tip de momeală are avantajele și dezavantajele sale precum și utilizări ușor diferite.

Scroll to Top