Ce avantaje / dezavantaje ne aduce acest tip de pescuit?

Gata cu poveștile, să revenim la aspecte ceva mai practice. În continuare, voi prezenta principalele avantaje și dezavantaje de care vom ține cont înainte de a debuta în ale spinning-ului.

Din discuțiile avute cu pescari, o parte evită acest stil din următoarele motive : mersul pe jos, statul în picioare, mișcarea constantă, costul echipamentelor, agățarea nălucilor, perioade mari de inactivitate șamd.

Pescuitul la spinning este un pescuit activ. Faptul că facem miscare pe durata unei partide de pescuit, ar trebui să constituie un plus, nu un minus.

Precum în orice stil de pescuit, prețul echipamentelor diferă. Totuși, pentru început vă asigur că ne putem descruca cu un buget minimal pentru a ne achiziționa cele necesare.  Așadar, costul echipamentului de spinning nu este exagerat la un nivel de bază, nefiind un obstacol real.

Tot aici, voi discuta puțin și despre bagajerie. Spinning-ul are marele avantaj de a putea fi practicat doar cu un ruscac / geantă pe umăr și o lansetă în mână. Bagajul redus și pregătirea de scurtă durată (nu trebuie să aducem nadă, momeli vii, monturi etc.) fac din pescuitul la spinning, unul lejer.

Astfel, timpul limitat nu reprezintă o piedică, deoarece putem merge la spinning chiar și la partide de doar 1-3 ore. Montarea și strângerea echipamentului durează extrem de puțin, deci ne vom putea bucura pe deplin de pescuit în scurtul timp avut la dispoziție.

După cum spuneam și mai sus, unii pescari evită spinning-ul pentru că ,,este plictisitor”. Parțial au dreptate, deoarece există pescari care nu au răbdare să depună efortul necesar pentru a prinde un pește după un număr ridicat de lansări.

Și totuși, spinning-ul nu este nici pe departe plictisitor! Te plimbi, vezi locuri noi, stai la aer curat și dacă acorzi atenția necesară pescuitului este imposibil ca rezultate să nu apară mai devreme sau mai târziu!   

Nu în ultimul rând, menționez neplăcerea agățării nălucilor. Asemeni crapilor, dar și altor specii și răpitorii preferă adesea zonele cu obstracole submerse. În aceste situații, dacă pescuim doar de dragul de a nu pierde năluci, mai bine stăm acasă.

Gândiți-vă doar la prețul unui kg de boilies, sau al unei pungi de nadă / cutii de momeli comparativ cu cel al unei năluci. Diferențele nu sunt mari. Din ce am observat, adesea pescarii începători agață nălucile din 2 motive : aruncările imprecise și lipsa de înțelegere a modului în care evoluează năluca în apă.   

Scroll to Top