loader image

Protejarea Delta Dunării: Reguli Stricte pentru Pescuitul 2024

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a impus dispoziții specifice pentru pescuitul în Delta Dunării în anul 2024, având în vedere importanța conservării acestui unic ecosistem. Iată principalele reguli:

Catch & Release Responsabil

  • În afara perioadelor de prohibiţie, pescuitul recreativ/sportiv pentru speciile ştiucă, şalău, somn şi crap este permis doar prin aplicarea eliberării imediate a tuturor capturilor din aceste specii (catch & release). Se permite reţinerea unui singur exemplar/zi, dintr-o singură specie.

Limită de Cantitate

  • Pescarii în Delta Dunării nu pot transporta mai mult de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numărul de zile în care au practicat pescuitul recreativ/sportiv.

Zonare Strictă

  • Pescuitul recreativ/sportiv este interzis pe lacurile și canalele nemenționate în Anexa 3 a Ordinului privind practicarea pescuitului recreativ/sportiv. Se impune respectarea riguroasă a regulamentelor specifice ariilor naturale protejate.

Interdicție în Apropierea Dunării

  • Se interzice folosirea oricăror unelte de pescuit în Dunăre, în fața garlelor, canalelor și privalelor de alimentare a balților, pe o distanță de 500 m de ambele părți ale gurilor de vărsare, precum și în interiorul acestora, în perioada 1 martie – 9 aprilie.

Eliberare Imediată a Speciilor Mici

  • Orice captură sub dimensiunile minime legale trebuie eliberată imediat în mediul natural, indiferent de scopul pescuitului – comercial, recreativ/sportiv sau familial.

Aceste reguli stricte reflectă angajamentul pentru protejarea biodiversității din Delta Dunării și asigurarea sustenabilității pescuitului. Implicarea activă a pescarilor și respectarea acestor dispoziții sunt cruciale pentru menținerea echilibrului delicat al acestui ecosistem unic.

Scroll to Top