Lacul Iacob

La Iacob se afla la intersectia canalului Crisan – Caraorman si este cea mai cautata zona de pescarii la somn, crap si toamna la salau. Pestii nu sunt foarte mari dar capturile sunt dese. Trebuie sa va treziti foarte devreme daca vreti sa ocupati loc. Atentie sunt pescari profesionisti care pun vintire in anumite perioade ale anului.

Cateva locuri bune de pescuit:

1.Intersectie Caraorman – Canalul Iacub

Lacul Iacub este scurt (300-400 m), ceea ce face sa fie foarte circulat de pesti in cautare de noi locuri de hranire. Sunt perioade cand pe lacul Iacub se pot prinde crapi de peste 10 Kg si salai foarte frumosi. Iacub este un lac mare, cu multi plauri si care printre alte specii este renumit prin salaul care se prinde in mod regulat in apele sale.

2.Canalul Crisan Caraorman – Intersectie cu Lacul Iacub

In acest loc s-a format o groapa naturala, foarte adanca (aproximativ 10 m), atat de apreciata de pescarii sportivi incat de vreo 7-8 ani este extrem de greu sa gaseti un loc liber in perioada sezonului de pescuit. Sunt perioade cand pe lacul Iacub se pot prinde salai foarte frumosi.

3.Canalul Crisan Caraorman – Intersectie cu Lacul Iacub

Iacub este un lac mare, cu multi plauri si care printre alte specii este renumit prin salaul care se prinde in mod regulat in apele sale Intre intersectia cu Litcovul si lacul Iacob, malul stang este mai inalt si fiind adapostit de salcii atrage multi turisti care gasesc aici conditii bune pentru instalarea corturilor. Pe langa somn si crap se poate prinde si stiuca, dar cum apa este tulbure nu se recomanda ca momela lingurita, ci o montura cu peste viu.

4.Canalul Crisan-Caraorman – Intrare inspre Lacul Iacub

Intre intersectia cu Litcovul si lacul Iacob, malul stang este mai inalt si fiind adapostit de salcii atrage multi turisti care gasesc aici conditii bune pentru instalarea corturilor. Pe langa somn si crap se poate prinde si stiuca.

Scroll to Top