Ce vreme este mai bună pentru mușcătura peștilor primăvara

Peștii sunt mai activi primăvara pe timp cald, fără rafale bruște de vânt. Se crede că peștilor pașnici nu le plac salturile ascuțite de temperatură. Presiunea atmosferică nu are un efect atât de puternic asupra ei ca vara, dar peștele mușcă mai bine primăvara, cu o presiune stabilă ușor redusă.

Temperatura Apei

Majoritatea speciilor de pești au sânge rece și nu își pot regla temperatura corpului. Aceasta înseamnă că sunt forțați să-și ajusteze metabolismul la temperatura apei din jurul lor. În apele mai reci, peștii tind să încetinească și, în general, au nevoie de mai puțină hrană pentru a se sprijini. În apele mai calde, acestea sunt mult mai active și, prin urmare, au nevoie de mult mai multă hrană pentru a supraviețui.

Peștii sunt mult mai activi în apele mai calde.

Dar nu acesta este singurul mod în care temperaturile apei afectează peștii. Pentru a respira, peștii se bazează pe branhii lor pentru a extrage oxigenul dizolvat din apă. La fel se întâmplă că cantitatea de oxigen dizolvat în apă depinde aproape exclusiv de temperatura din jur. De regulă, apele mai reci au oxigen mai dizolvat, iar apele mai calde au mai puține. 

Deci, care este marele lucru? Mai simplu spus, fiecare specie de pește are o temperatură minimă a apei sub care nu se va alimenta și o temperatură maximă a apei peste care nu poate respira. În calitate de pescar, evident nu trebuie să știți numerele exacte. Cu toate acestea, știind de ce și când se schimbă temperaturile apei poate face toată diferența atunci când încercați să prindeți pește.

Scroll to Top