Prinderea diferitelor tipuri de pește în primăvară

În această perioadă, peștii se recuperează treptat din condițiile dure de iarnă. Liniștiți și prădătorii sunt activi și au un apetit bun. Pentru a obține o captură bună, trebuie să cunoașteți obiceiurile peștilor pe care doriți să îi prindeți. 

Crap

Acesta este un pește tenace și fără pretenții. Puteți începe să o prindeți chiar și la câteva zile după începerea derivei de gheață. Crapul Crucian locuiește în același loc de mult timp. Dacă sezonul trecut a fost prins într-un anumit loc, atunci acum este cel mai probabil în același loc.

Primăvara, carasul va percepe mai bine momeala vie. De exemplu, viermii, viermii sau viermii de sânge îi vor conveni ca momeală. Pentru prinderea crapului de primăvară, puteți folosi chiar și slănină. În aprilie, gusturile se vor schimba – momeala plantelor va fi relevantă, precum și viermii. Greul, masticul, mazărea vor face.

Puteți prinde crap caras cu o tijă plutitoare și un alimentator.Deoarece peștele nu înghite complet cârligul, reacția rapidă a pescarului este importantă. Peștele preferă adâncimi de până la un metru și jumătate și locuri cu fundul înfundat.

Pescuit la știucă primăvara

Puteți merge la pescuit la știucă imediat după topirea zăpezii. Depunerea icrelor are loc devreme, astfel că prădătorul începe să se pregătească pentru aceasta în martie. Cea mai bună opțiune pentru pescuitul în apă deschisă este rotirea. Știucă se freacă pe adâncuri, deversări și zone din jurul lor. Acolo merită căutat imediat după reproducere.

Peștele preferă rezervoarele cu apă curată și transparentă. Știucile în aprilie-mai pot fi găsite atât în râuri, cât și în taverne. Prădătorii sunt atrași de locurile în care se pot hrăni cu pui. Primăvara, astfel de locuri sunt situate aproape de coastă. Mușcătura bună durează toată ziua.

Pescuitul crapului

Crapul la începutul primăverii are încă o activitate redusă, așa că trebuie să încercați să-l prindeți. Vârful activității sale cade pe temperatura apei de la +14 grade. Primăvara, peștii se găsesc în principal la o adâncime de un metru și jumătate până la doi metri.

Mai multe oportunități de a prinde în corpuri mici de apă. În mai, comportamentul său se va schimba – va merge mai adânc. În acest moment, crapul preferă să se ascundă printre înțepături. Captura va fi mai mare dacă crapul este hrănit în prealabil.

În acest caz, trebuie să vă asigurați că alimentele complementare sunt gustoase, dar nu prea hrănitoare. În martie, viermii sau viermii sunt cea mai eficientă momeală. În aprilie și mai, puteți folosi boilies , porumb, orz perlat sau hominy. O tijă de alimentare de până la 3 metri lungime este potrivită pentru pescuit.

Biban de primăvară

În martie, peștii cu dungi pot fi găsiți la o adâncime de 2-3 metri, iar bibanii mai mari la adâncimi de 3-7 metri. Pescuiesc cu o lingură sau jig. Micile stinghii se adună în școli, făcându-le mai ușor de prins. Peștii se mișcă aproape de linia de coastă.

În aprilie, acest pește mușcă mai bine dimineața. Este mai bine să pescuiești o baie în zona de coastă de lângă vegetație. Cu toate acestea, uneori, în căutarea acestuia, este necesar să pescuiască întregul rezervor, deoarece acesta se mișcă activ la o adâncime în căutarea unei baze nutritive. Pentru pescuit, utilizați o undiță de vară de tip vară sau una plutitoare.

În acest caz, puteți utiliza un jig. Perchul este prins deosebit de bine în luna mai. Majoritatea tipurilor de momeli vor funcționa pentru el. Luna aceasta, peștii sunt prinși lângă țărm. Puteți pescui în mod eficient cu o tijă de filat, o tijă plutitoare sau un donk.

Un vierme sau prăjit este potrivit ca momeală în acest moment. Năluci atunci când pescuiești cu un aparat de tors–filatori, microjig , mici voblere.

Scroll to Top