Pescuitul crapului la începutul și sfârșitul primăverii

Pescuitul crapului în primăvară diferă în funcție de lună:

Martie

Pescuitul crapului la începutul primăverii în martie este de obicei nereușit. Rezervorul este încă răcoros și peștele nu se hrănește activ sau cu reticență. Pe anumite iazuri există încă o crustă de gheață, pe altele tocmai a dispărut, iar rezervorul este încă noroios. Pentru multe regiuni, este recomandabil să amânați pescuitul la o dată ulterioară.

Aprilie

În acest moment, peștii sunt deja mult mai activi. În majoritatea regiunilor, temperatura apei este cuprinsă între 16-20 C. În acest caz, crapul iese din gropile de iarnă în căutarea hranei și se hrănește destul de activ. Sfârșitul lunii este mult mai favorabil pescuitului decât începutul lunii aprilie

Mai

Peștele este în plină activitate și acceptă în mod activ diferite momeli. Dacă luăm în considerare ce este mai bine să prindeți crapul în luna mai, atunci în acest caz puteți folosi atât momeli vegetale, cât și momeli animale. Acesta este cel mai favorabil sezon al anului pentru acest pește. Toate condițiile pentru pescuit sunt cel mai adesea destul de reușite: peștii de crap în acest moment s-au „mutat” deja din iernare, rezervoarele sunt suficient de calde, reproducerea se apropie și, în consecință, peștii se hrănesc activ și intens.

În luna mai, puteți prinde un trofeu de crap sau crap în timpul anului. Mai mult, primăvara este devreme și târziu, cu toate acestea, ciugulitul anual al unui anumit rezervor aproape nu se schimbă.

Luând în considerare toate cele de mai sus, cel mai bun mod de a afla exact când crapul începe să muște în primăvară este să vă concentrați asupra creșterii temperaturii din rezervor. Este necesar să așteptați până când apa se încălzește până la 11 și, de preferință, la 16 grade.

În acest caz, puteți lua în considerare temperatura aerului, aceasta ar trebui să crească la 17-20 de grade. Deși, dacă posibilitățile ne permit să determinăm dinamica încălzirii rezervorului, atunci această metodă este preferabilă, deoarece este mai precisă.

Când s-a topit gheața, este de obicei necesar să așteptați aproximativ o lună pentru ca peștele să devină activ. În această perioadă de timp, rezervorul se va lumina, se va încălzi și va fi îmbogățit cu oxigen. Cel mai bun pescuit la crap la începutul primăverii este zilele calde și însorite.

Scroll to Top