Pescuitul la vargă

Pescuitul la vargă se bazează pe același principii precum cel la feeder. Finețea joacă un rol important iar liniile principale vor fi legate ca atare.

De regulă optez pentru linii legate cu fire monofilament de 0.14-0.16 mm, iar foracul cu 0.10-0.14 mm. Culoarea firului joacă un rol foarte imporant. Îmi plac enorm firele transparente, deoarece oferă o camuflare perfectă pe ape limpezi.

Alegerea plutei trebui să fie una în consecință. Ținând cont de intensitatea vântului și lungimea vergii este de preferat să optăm pentru o plută cât mai ușoară 1-2 gr.

Cu cât pluta va fi mai ușoară, cu atât avem șanse să păcălim cât mai mulți pesți. Practic carașii nu vor simți atât de bine greutatea liniei în momentul trăsăturii. Pe durata verii putem pescui eficient și cu linii mai solide, dar nu trebuie să uităm că primăvara peștii au alt comportament. Nu se hrănesc la fel de agresiv și în același timp sunt mult mai suspicioși.

Nădirea regulată nu ar trebui să lipsească. Bulgării mici, aruncați la diferite intervale de timp reprezintă o soluție ideală pentru a ține carașii în zonă. Nădirea agresivă la începutul partidei nu este indicată ci mai degrabă una moderată și progresivă.

Scroll to Top