Pescuit la rapitor-ghid pentru incepatori

Informatii generale

Partidele de pescuit la rapitor sunt incitante. Stilul in sine este unul dinamic, care consuma multa energie. Pescarul de spinning va fi suspus de fiecare data unor provocari care il solicita la maxim.

Fie ca discutam de conditii meteo sau geografia locului unde va pescui la rapitor, se ard multe calorii intr-o astfel de partida de pescuit. Sunt multe lacuri de pescuit unde iti poti incerca sansele daca ai la tine naluca de rapitor corecta, lanseta de spinning adecvata sau mulineta de pescuit optima.

Pentru a prinde un salau, somn, avat, biban sau clean, trebuie sa stim cateva lucruri despre echipamentul de pescuit la rapitor.

Alegerea echipamentului pentru pescuit la rapitor

Echipamentul de pescuit la rapitor se alege dupa anumite criterii cu o baza logica in spate. Fiecare specie de peste rapitor are un anumit tipar in comportament, hrana si pozitionare in lac sau rau. Nu ii gasim oriunde si oricum. Pestii rapitori au anumite tabieturi. Echipamentele de pescuit la spinning sunt concepute pentru fiecare specie in parte. Unele lansete de pescuit sunt mai usoare, altele sunt mai lungi iar anumite lansete permit exclusiv utilizarea de naluci foarte mari in dimensiuni.

Lanseta pentru pescuit la rapitor

Lanseta pentru pescuit la rapitor are mai multe forme. Este gandita sa asigure toate scenariile in care pescarul de rapitor se poate gasi. Exista situatii cand este nevoie sa realizam un pescuit la spinning la departare de mal, cu naluci grele, sau din barca.

Nalucile pentru pescuit la rapitor influenteaza la randul lor, datele constructive ale unei lansete de pescuit la rapitor. Distanta de asemenea. Si nu numai. Trebuie luata in calcul si specia tinta alaturi de dimensiunea exemplarelor din areal.

Lungimea lansetei pentru pescuit la rapitor

Tehnica de pescuit la rapitor de pe mal, necesita lansete de spinning mai lungi. Cu cat o lanseta este mai lunga, cu atat vom reusi sa lansam naluca mai departe la apa. Distanta joaca un rol cheie in pescuitul la spinning de pe mal. Putem traversa in recuperare cu nalucile de rapitor zone mai mari si cu potential ridicat care pot produce atacuri.

Este o metoda destul de limitata care, din pacate, va consuma multe naluci din trusa de rapitor a pescarului. Pestii rapitori au tendinta sa se pozitioneze in zone cu agataturi. O partida de pescuit la spinning de pe mal ofera evolutii limitate nalucilor care pot ramane in agatatura pe substrat in zonele unde sunt evoluate.

Pentru o calibrare cat mai buna, pescuitul la rapitor de pe mal necesita lansete cu lungimi intre 2,40 metri si 2,70 metri. Aceste lungimi asigura distanta necesara pentru a lansa nalucile in zonele cu potential.

Asigura si un control mai bun al pestelui in urma inteparii. Se stie ca pestii rapitori sunt energici si ofera drill-uri pe cinste.

Scroll to Top